Početak›Форуми›Linukso veb sajt›Pričaonica›Rupert Mardok: Sadržaji na internetu će se naplaćivati
- This topic has 24 odgovora, 14 glasova, and was last updated 11 years, 4 months ranije by
worky.
-
AutorČlanci
-
8. maja 2009. u 7:31 pm #78513
paralizer
UčesnikSve je moguce, davnih 96 godina, kada je u MK izasao prvi mobilni operator SMS poruke su bile besplatne. Niko se nije nadao da ce nekada da se placaju… Al nako 4 godina, negde oko 2000 godine, a mozda i malo ranije opaaa… poceli su da se naplacaju.
Znam da ovo nema veze za internet-om al ipak… Sve sto ovi kapitalisticki govnari zele da naplate, naplatice oni.
8. maja 2009. u 8:25 pm #78514Sioux
UčesnikLjudi niko ne poseduje net . Te stoga nemože ni da ga naplati.
A čak i da dođe Orvel ja bi odma dao malo hardvera da sa ekipom napravimo neki DŽ bežični net.I…9. maja 2009. u 12:22 pm #78515Puppet_Master
UčesnikLjudi niko ne poseduje net . Te stoga nemože ni da ga naplati.
A čak i da dođe Orvel ja bi odma dao malo hardvera da sa ekipom napravimo neki DŽ bežični net.I…ovo je tacno donekle , jer iako ga fizicki niko ne poseduje pristup istom se i te kako poseduje od strane internet provajdera, bila je prica da ce svi internet provajderi da menjaju nacin naplate net-a , tj po nekim zonama , ko u stara dobra vremena kod nas sto je bio ono lite (free) nalog i normalan za ceo net. Nazalost ovo lako moze da se desi ako se cike koji hoce jos vise para dogovore medju sobom, a tad ostaje samo da se sami kacimo jedni na druge preko wifi-a i klasnicnih kablova ko u nekom cyber pank film ko pobunjenici 😀 😀 😀 😀 :D. Nadam se da od ovoga nece biti nista , ali cim se sve vise i vise prica na tu temu , a kapitalistima kapitala nikad malo …….. ko zna , valjda ce ovo samo otici ko budalaste zelje ludaka, ali nikad se ne zna
9. maja 2009. u 12:37 pm #78516paralizer
UčesnikVelika je sansa da ova starudija prije skine konce nego li uspe da komercijalizira internet. Zato, molicu se u njegovo ime da se to desi sto je mozno brze.
9. maja 2009. u 12:48 pm #78517Mr_Pingvin
UčesnikKoliko sam shvatio net bi nastavio po starom bar u početku, samo što bi neki sajtovi imali veći protok od ostalih. Pitanje je ko će to sve da plati i kontroliše. Mogućnosti za zloupotrebu su neograničene.
9. maja 2009. u 9:58 pm #78518marelli
Učesnik[quote=”Sioux”]
Ljudi niko ne poseduje net . Te stoga nemože ni da ga naplati.
A čak i da dođe Orvel ja bi odma dao malo hardvera da sa ekipom napravimo neki DŽ bežični net.I…ovo je tacno donekle , jer iako ga fizicki niko ne poseduje pristup istom se i te kako poseduje od strane internet provajdera, bila je prica da ce svi internet provajderi da menjaju nacin naplate net-a , tj po nekim zonama , ko u stara dobra vremena kod nas sto je bio ono lite (free) nalog i normalan za ceo net. Nazalost ovo lako moze da se desi ako se cike koji hoce jos vise para dogovore medju sobom, a tad ostaje samo da se sami kacimo jedni na druge preko wifi-a i klasnicnih kablova ko u nekom cyber pank film ko pobunjenici 😀 😀 😀 😀 :D. Nadam se da od ovoga nece biti nista , ali cim se sve vise i vise prica na tu temu , a kapitalistima kapitala nikad malo …….. ko zna , valjda ce ovo samo otici ko budalaste zelje ludaka, ali nikad se ne zna
[/quote]Ako u najgorem slucaju bude nesto ovako, ja bacam komp u djubre i odo na selo da cuvam stoku. Jbg, ma jel ima nesto da ne gledaju kroz novac ti ameri … 😡
10. maja 2009. u 6:07 am #78519Anonimni
GostLjudi niko ne poseduje net . Te stoga nemože ni da ga naplati.
A čak i da dođe Orvel ja bi odma dao malo hardvera da sa ekipom napravimo neki DŽ bežični net.I…Kako ne moze da ga naplati, kada meni svakog meseca stizu sve veci racuni za isti.
Mislim da se u Srbiji te usluge vec odavno placaju, s obzirom koliko nasi provajderi naplacuju pristup netu.10. maja 2009. u 7:55 am #78520LimitMan
UčesnikMislim da je o ovome već bilo reči (2012: The Year The Internet Ends):
http://www.youtube.com/watch?v=A2XPiqhN_Ns
Budućnost stiže (Metering: The End of The Internet As You Know It):
http://www.huffingtonpost.com/josh-silver/internet-overcharging-the_b_198095.html
[quote]Time Warner Cable is regrouping, and says it is planning a “customer education process” to teach the public that high prices and Internet caps are good for us
[/quote]
http://www.whowillsurvive2012.com/
Evo sta nas ceka 2012 … Hint za pretrazivanjem na googletu: Nibiru (Planet x), Nephilim (stanovnici te planete i nasi praoci) … Pa ako ovo stvarno bude, neka nam naplacuju net 😉 hehehehe
10. maja 2009. u 11:45 am #78521Mr_Pingvin
UčesnikKako ne moze da ga naplati, kada meni svakog meseca stizu sve veci racuni za isti.
Mislim da se u Srbiji te usluge vec odavno placaju, s obzirom koliko nasi provajderi naplacuju pristup netu.Da provajderi poseduju kablove preko kojih mi idemo na net. Korišćenje tih kablova se naplaćuje ali ne zavisno od toga koja vrsta podataka protiče kroz te kablove.
10. maja 2009. u 4:55 pm #78522Andersen
UčesnikMozda im i padne na pamet tako nesto, ali meni ga nece naplatiti, i ovo sto sad placam provajderima je previse.
Ili ga vise ne bih koristio, ili bi se okrenuo alternativama. Pare ne dam, malo manje zato sto nemam bas za bacanje, a malo vise iz principa :biggrin: -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.