Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › rpm, deb, tgz……
- This topic has 24 одговора, 12 гласова, and was last updated 17 years, 2 months раније by
Puppet_Master.
-
АуторЧланци
-
19. мај 2009. у 10:40 am #78737
dukenukem_4d
Учесникin one word: PiSi 😎 ^-^
19. мај 2009. у 2:19 pm #78738Mr_Pingvin
УчесникTo i nije tako veliki problem koliko se preuveličava. Garant većinu posla obavljaju roboti, jer ne verujem da neko ručno iznova i iznova kompajlira sve te pakete za svaki novi Suse, Ubuntu itd. Ako baš zafali neki paket verovatno će neko da ga napravi i podeli sa svima, a i niko nam ne brani da ga napravimo sami ili da zamolimo nekog da nam pomogne ako ne znamo. Slažem se da treba naći neko rešenje za instalaciju komercijalnih aplikacija bez toga da se prave paketi za 30 različitih distroa ali da pri tom ostane sloboda izbora. Eh kad se samo setim kako je amiga imala divno rešenje za ovo. mogo si da imaš libsove u recycle binu a opet svaki program je mogao da ih pronađe http://en.wikipedia.org/wiki/AmigaOS#Handlers.2C_AmigaDOS_and_filesystems
24. мај 2009. у 7:48 pm #78739djvujke
Учесник26. мај 2009. у 8:39 am #78740Demon
УчесникAjoj, koliko komplikacija oko ovoga… Arč Linuks paketi su, po mom iskustvu, nešto najjednostavnije i najefikasnije što se može napraviti za linuks pakete. Svašta sam ja radio i sa rpm paketima, i sa deb paketima, ali sad koristim Arč linuks i ne pada mi na pamet da pređem na bilo šta drugo. Mnogo je razloga, jedan od njih je upravo „packaging“ sistem.
26. мај 2009. у 9:21 am #78741Puppet_Master
Учесникpo meni je ipak sve ovo dizanje previse prasine oko necega sto nije toliko bitno. Ovde se predstavlja ko da je problem biti ili ne biti , da li ce ziveti ili ne, vrlo sicno i liku koji je drzao predavanje na linku koji je postavio
lik napravi svetski problem sto ne postoji photoshop na gnu/linux-u , ili autocad itd.. budimo realni koliki je procenat ljudi kojima su ovi programi zaista neophodni , koji moraju da ih upotrebljavaju , jako mali u odnosu na broj korisnika racunara , tako da se ovo moze uzeti kao problem, ali ni slucajno kao jako kriticni problem , postoji gimp i jos tona drugih programa i alata koji pokrivaju vise nego dobro potrebe vecine ljudi , a onaj mali procenat koji moraju da imaju adobe photoshop i slicno , e pa …..nek ostanu na win-u ,nije cudo sto postoji openoffice a ne i open photoshop ili vec nesto u tom fazonu , jednostavno procenat ljudi kojima je treba je jako jako mali.
Ko sto rekoh ova tema ima istine da nastaju neki problemi usled razlicitih tipova paket manager-a, ali nije to toliko veliki problem ko sto ga neki predstavljaju.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.