Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › ROckwell modem sa Mandrivom 2006
- This topic has 7 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 5 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
1. februar 2006. u 11:20 pm #6930
gandalf
Glavni majstorok imam problema:
Rockwell Semiconducter HCF Modem (mislim da se ono Semicon… tako pise) nece da radi u Mandrivi (kao ni u SuSe-u kao ni u Mandrakeu 10.1 community kao ni u Fedora-i 4) tj prepozna ga sys ali kaze mi nesto da brckam oko kernela… Ne secam se tacno ali u svkom slucaju modem je vrlo star (hardverski) i ne znam zasto nece da radi u Mandrivi 2006 (doduse live je ali sad bas narucujem instalaciju pa cu vidim)… Ima li nekih predloga?m.p. na WinXP-u ne mogu da vidim koji drajver je u pitanju zato sto mi WinXP sam prepozna modem i sve radi tako bez podesavanja (iskreno ni lik od koga sam dobio ne zna koji je modem u pitanju (koje oznake))
btw znam da nemam dovoljno podataka i da je pitanje bas nepotpuno ali me zanima zna li neko nesto sto je ~blizu resenja :>?
2. februar 2006. u 1:31 am #40196miroslav_joksimovic
Učesnikok imam problema:
btw znam da nemam dovoljno podataka i da je pitanje bas nepotpuno ali me zanima zna li neko nesto sto je ~blizu resenja :>?
U pravu si, nemas dovoljno podataka a jos i koristis Live cd tako da… mislim da bi trebalo da napises konkretnije sta ti fali u celoj prici, veruj mi… 🙄
2. februar 2006. u 8:31 am #40197jovir
Učesnikok imam problema:
Rockwell Semiconducter HCF Modem … Ne secam se tacno ali u svkom slucaju modem je vrlo star (hardverski)Liči mi da NIJE hardverski i da je u stvari Conexant HCF. Takav modem ne možeš poterati pod live distribucijom, ali za linux instaliran na hard disk postoje drajveri… Malo pretraži ovaj forum, pogotovu oko skripte scanmodem, da budeš siguran koji drajver je za taj modem…
Pozdrav!2. februar 2006. u 2:16 pm #40198Anonimni
Gostok zahvaljujem! ako budem imao mogucnosti u skorije vreme cu da postujem ovde konkretnu poruku (ako budem u mogucnosti)!
3. februar 2006. u 7:34 pm #40199miroslav_joksimovic
Učesnikok zahvaljujem! ako budem imao mogucnosti u skorije vreme cu da postujem ovde konkretnu poruku (ako budem u mogucnosti)!
Ne vredi prijatelju, vidis da nekad zaista ni najjaci forum to nije u stanju da ucini – da pomogne u ovom slucaju… 😉
5. februar 2006. u 11:36 am #40200popac
UčesnikModem je verovatno HCF, čiji su drajveri limitirani na 14kbps a mogu se kupiti 56kbps drajveri za pare za koje možeš da kupiš nov modem. Probaj te drajvere na 14 sa http://www.linuxant.org, pa ako proradi onda ćemo da se igramo krekovanja istih, ali otom potom 😆
26. februar 2006. u 6:27 pm #40201Anonimni
Gostok videcu da kupim novi modem koji bi radio u nekom od linuxa koje bi u buducnosti koristio …
btw krak = wiz samo aboravio sam password korisnickog naloga Wiz a i vise mi se svidja krak (nadimak mi je to) 😉
27. februar 2006. u 3:02 pm #40202popac
UčesnikNemoj da kupuješ modem ako rade ovi drajveri.
A sad ja se zazam ali krekovanje ovih drajvera je lako, samo gledaj da ti prorade na 14 pa ćemo posle besplatno da ih upgrejduyjemo na 56 😆
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.