Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Ripovanje DVDa uz pomoc HandBrakea.
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 18 years, 3 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
16. мај 2008. у 11:07 am #10098
foxbunny
УчесникNedavno sam otkrio ovu sjajnu alatku:
Sintaksa je stvarno user-friendly i enkodiranje je zaista brzo. Podrzava ripovanje direktno sa diska ili sa sacuvanih fajlova na hardu.
Evo primera kako se DVD enkodira u .avi (xvid/mp3) od 700MB:
[code]
$ handbrake -L –size 700 -e xvid -E lame -i /dev/sr0 -o film.avi
[/code]-L = uzmi najduze poglavlje (nisam siguran da li je ovo default)
–size 700 = ovo je dovoljno jasno, ne? velicina od 700M
-e xvid = enkoder za video
-E lame = koristi lame (mp3 enkoder) za audio
-i /dev/sr0 = skidaj video sa uredjaja /dev/sr0
-o film.avi = snimi video kao film.aviEDIT:
Ako vas smara da pisete koje enkodere treba da koristi, HandBrake ima default vrednosti ffmpeg/autodetect. ffmpeg koristi, dakle, za video, a audio kodira prema odabranoj ekstenziji output fajla. Dakle, ovaj primer (ako vas ne interesuju enkoderi) moze da bude:[code]
$ handbrake -L –size 700 -i /dev/sr0 -o film.avi
[/code]16. мај 2008. у 11:13 am #70071foxbunny
УчесникKod nekih DVDa sam primetio da muzika ume da bude jedno 50.000 puta glasnija od, recimo, dijaloga. U tom slucaju mozete uraditi ovo:
16. мај 2008. у 12:02 pm #70072paralizer
УчесникKoliko vreme od prilike mu treba da izripuje jedan DVD od 4,5 GB na 700 MB? Recimo na masinu na 3,2 GHz AMD 64 bitan sa 1 GB RAM memorije?
Nedavno sam otkrio ovu sjajnu alatku:
Sintaksa je stvarno user-friendly i enkodiranje je zaista brzo. Podrzava ripovanje direktno sa diska ili sa sacuvanih fajlova na hardu.
Evo primera kako se DVD enkodira u .avi (xvid/mp3) od 700MB:
[code]
$ handbrake -L –size 700 -e xvid -E lame -i /dev/sr0 -o film.avi
[/code][b]-L[/b] = uzmi najduze poglavlje (nisam siguran da li je ovo default)
[b]–size 700[/b] = ovo je dovoljno jasno, ne? velicina od 700M
[b]-e xvid[/b] = enkoder za video
[b]-E lame[/b] = koristi lame (mp3 enkoder) za audio
[b]-i /dev/sr0[/b] = skidaj video sa uredjaja /dev/sr0
[b]-o film.avi[/b] = snimi video kao film.aviEDIT:
Ako vas smara da pisete koje enkodere treba da koristi, HandBrake ima default vrednosti ffmpeg/autodetect. ffmpeg koristi, dakle, za video, a audio kodira prema odabranoj ekstenziji output fajla. Dakle, ovaj primer (ako vas ne interesuju enkoderi) moze da bude:[code]
$ handbrake -L –size 700 -i /dev/sr0 -o film.avi
[/code]16. мај 2008. у 12:28 pm #70073foxbunny
УчесникNa Celeron 1.8GHz 64-bit koji tera 32-bitan OS to traje nekih 70~90 minuta, koliko se secam. Mada libdvdread baguje na nekim domacim diskovima i to malo usporava proces. Gotov film je ok, ali ispisivanje gomile gresaka usporava ripovanje. Ako radis 1-pass enkodiranje, to ide dosta brzo i enkodira direktno dok ripuje.
Da, i DVD-Multi drajv mi je prakticno nov novcat, sto kapiram da dosta pomaze.
EDIT: Ovo gore je sve na nivou utiska. Nisam radio neki detaljan benchmark. Mene je vise odusevila lakoca sa kojom se ceo proces pokrece.
20. мај 2008. у 5:11 pm #70074popac
УчесникMa ljudi samo Avidemux. Što se patite kad imate nešto ovako dobro?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.