Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Reverse Engineering
- This topic has 18 одговора, 8 гласова, and was last updated 20 years, 7 months раније by
DeadRinger.
-
АуторЧланци
-
16. јануар 2006. у 12:15 pm #39134
dejanium
Учесникmora da je i tvoja profesorka pitala prodavca racunara “jel ima fotosop i autoked?”
stanje svesti je takvo da vecina zeli da dobije za “dz” sve sto stigne, ma kako to nemoralno bilo.@MajStor
a Adobe i Autodesk su u srba posebna prica, ko god kupuje kompjuter pita “jel ima fotosop i autoked?”. sve sami strucnjaci za obradu fotografija, crtanje i projektovanje, a sve sto rade su igrice i posete sajtovima posebnog sadrzaja koji poboljsava perifernu cirkulaciju. kupovali ljudi iz moje okoline (sto susedstvo, sto posao) kompjutere i svaki je pitao prodavca isto pitanje! neverovatno 😯
jesi li cuo za QCAD? dolazi uz SuSE, cuva datoteke u .dxf formatu, koje i cita cini mi se do poslednje verzije ACAD-a. ima biblioteku delova, mozes da pravis svoje blokove, ima CAM modul (opcija koja se placa). podrzava rad u slojevima, ima sve osnovne funkcije ACAD-a koje trebaju prosecnom korisniku. btw vise od pola korisnika ACAD-a i ne zna sta sve moze program, a i to je mnogo za nasu razvijenu privredu. inace Autodesk je do pre 15-ak godina pravio i UNIX verzije AutoCAD-a, ko hoce moze jos uvek od njih da naruci verziju 9, valjda, kako mi se cini.
_______________________________________________________________________________________________da linux ne sluzi za ozbiljan rad, vec da zamlate cukaju nesto po konzoli, svedoci i linux varijanta Pro/ENGINEER-a koji je “neozbiljan” program za 3D masinsko projektovanje.
svaki OS je ozbiljan, naravno, u zavisnosti od toga ko ga i za sta koristi.
16. јануар 2006. у 1:51 pm #39135miroslav_joksimovic
УчесникNaravno, dejanium, slazem se sa tobom, svaki je ozbiljan, zavisi samo ko ga i za sta koristi. Ja imam vise sistema na vise kompova tako da te podrzavam… Win je za mene shit ali nekad zaista moram da ga koristim. 😉
16. јануар 2006. у 2:17 pm #39136DeadRinger
УчесникDa cuo za QCAD jos od Mandrive 9.1. I danas ponesto uradim u njemu, ali gospodo ako ima ko od Vas da se bavi profesionalno konstruisanjem, a ja to radim od AutoCAD-a 11 koji je radio pod DOS-om neka me kontaktira privatno za dlje diskusije. Nije DXF i DWG jedno te isto !! A x-ref i i jos sto sta …ma nema smisla pricati.
16. јануар 2006. у 6:02 pm #39137jovir
Учесникjesi li cuo za QCAD?
…Šta bi sa tutorialom… 😉
17. јануар 2006. у 1:33 am #39138DeadRinger
УчесникNego jedno ozbiljno pitanje.
Da li je neko uspeo da u razmeri odstampa ono sto je nacrtao u QCAD-u. Iz nekoliko pokusaja nisam uspeo da podesim razmeru, cak je ono sa A4 formata odstampano u segmentima na vise formata A4. Office, Gimp i Inkscape se dobro ponasaju na stampacu.17. јануар 2006. у 8:24 am #39139dejanium
Учесникkako stvari stoje prvo cu napraviti tutorijal o nezi beba, vrste placa, izbor pelena i adaptirane hrane, kupanje, presvlacenje … 😆 😉
@MajStor
QCAD sam spomenuo kao solidnu, besplatnu alternativu za linux korisnike.
sto se tice problema sa stampanjem, probacu da QCAD-ov dxf ponesem na posao i odstampam. sve sto sam radio u QCAD-u prebacivao sam u pdf i tako stampao na poslu.a da se i ja malo pohvalim, c:> ACAD , je prvi nacin na koji sam aktivirao AutoCAD.
17. јануар 2006. у 1:03 pm #39140DeadRinger
УчесникAko ti podje za rukom direktno stampanje iz QCAD-a molim te napisi.
17. јануар 2006. у 1:52 pm #39141dejanium
Учесник@MajStor
Nemam linux na poslu, a win verzija QCAD-a nesto brlja 🙁
18. јануар 2006. у 1:01 am #39142DeadRinger
Учесник@dejanium
Da ne dostaje neka biblioteka u win-u? Moze li da se podigne QCAD? -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.