Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›[RESENO]Spajanje ripovanih dvd-a – kako/cime?
- This topic has 11 odgovora, 7 glasova, and was last updated 13 years, 11 months ranije by
Drax.
-
AutorČlanci
-
7. aprila 2009. u 2:05 pm #10962
Drax
UčesnikZa ne poverovati, ali prvi put skidam (i to odmah 2) DVD-a sa ripovanim video materijalom. U pitanju je jedna serija (nebitna za pitanje) i vidim da je materijal na dvd-u izdeljen po epizodama, a u samim direktorijumima stoje fajlovi tipa:
pb.308.dvdrip-rwd.r00 (ovih ima od 00 do 2x, koliko ima parcica)
pb.308.dvdrip-rwd.sfv – komada 1
pb.308.dvdrip-rwd.nfo – komada 1
pb.308.dvdrip-rwd.rar – komada 1ovaj .nfo je samo info o sadrzaju, koja epizoda, trajanje, kompresija itd… obican tekst a u sfv su nabrojani svi delovi (r00 do r2x + .rar)
Pitanje je kako od svih ovih fajlova (kad se skinu…) napraviti gledljive video fajlove tj. kako spojiti ove delice?
Preferiram Mandriva 2009.0 resenje 😉
7. aprila 2009. u 2:10 pm #77585na12
UčesnikPa u windows-u bi to odradio winrar,a u linuxu…pa probaj unrar program.
7. aprila 2009. u 2:29 pm #77586dukenukem_4d
Učesniktreba puno mesta za to na disku :o,bar još 4 giga ako ne i više
unrar ili unrar -e valjda će da napravi to u istom folderu pa unrar na prvi fajl
unrar pb.308.dvdrip-rwd.rar
ja sam neke slike tako one su bile valjda legalne al iz delova 😀
i bile neke manje ili iz dva dela? ??? ne sećam se tačno7. aprila 2009. u 6:11 pm #77587Drax
UčesnikObojica masite temu… al nema veze :biggrin: :biggrin:
Puce download ko svetska ekonomija… pa ostadoh bez pola sadrzaja….. ali ovo sto se skinulo, i unrarovalo (ark je cudo O0 ) me skroz buni.
Kao sto rekoh za svaku epizodu imam ~24 pojedinacna dela, svaki ima svoje ime tj. redni broj, ALI ako raspakujem bilo koji od njih, dobijem istu stvar… tj. isti sadrzaj…. sto me totalno buni.
Naime jedna epizoda bi trebala da ima ~ 350MB, a raspakovani fajl ima ~45MB…. a pustanjem istog preko vlc-a mogu da pogledam celu epizodu od svojih ~40 minuta….. i sad sam skroz zbunjen…. cemu onda podela u ~24 fajla od ~40MB ako ekstrakcija bilo kog od njih daje ceo film/epizodu??? wierd ….
Elem, to sto se raspakuje je .avi ali me i dalje buni cinjenica da mi je dzaba da raspakujem pb.308.dvdrip-rwd.r00 do pb.308.dvdrip-rwd.r24 kad cu iz svakog od njih dobiti ISTI fajl….da napravim 25 overwrite-a??? Cemu?
Mora da postoji razlog zasto su ti fajlici tako izdeljeni i definitivno mora da postoji alat koji od njih svih na kraju napravi single file velicine ~350MB i svih ostalih odgovarajucih parametara….
Pitanje je samo koji je to program?
7. aprila 2009. u 6:49 pm #77588dukenukem_4d
Učesnikvaljda trebaju svi da budu prisutni ,ko bi ga znao 🙁
7. aprila 2009. u 7:55 pm #77589kosmi
Učesnik#Drax
unrar; nisu omašili temu; gledaj da je čista i potpuna “laboratorija” i slušaj duketa O0.8. aprila 2009. u 5:54 am #77590velial
UčesnikТо би требало да је стари начин поделе rar-a на архиве. Вероватно је лик користио неки стари rar. Било би добро да унапред знаш шта треба да је унутра (а предпостављам да знаш).
Основна ствар: Мораш имати све делове ако хоћеш да отпакујеш садржај. Провери јесу ли сви делови исте величине осим задњег. И треће провери коментаре на том сајту где си нашао линкове јел се можда неко жалио на спајање.
Оно што се може десити је да је неки од делова оштећена архива или да уопште није одговарајућа (без обзира што је име добро) онда ти предстоји детективски посао да пронађеш која је та и да на нету нађеш њену замену (ово није нимало лако).
Онда би било добро и да пробаш у нама мрском Њињдосу, са унраром и са тотал командером, чак и да пробаш да пронађеш неки рар за ДОС. Из мог искуства неће сваки програм да отпакује такве архиве.
Такође пробај програм “Hjsplit” иако мени екстензија не личи на нешто што је од “Hjsplit”-а можда нешто и уради (никад се незна).
На крају постоје програми који исправљају оштећене архиве, али мени никад није упалило да помоћу њих нешто урадим.
То су нека уопштена моја искуства са раровима, а шта је баш у твом примеру остаје теби да се патиш. Неке такве архиве нисам ни дан данас успео да отпакујем ни у Њињдосу ни у Линоксу.
8. aprila 2009. u 8:43 am #77591advocatus linuxi
UčesnikОно што се може десити је да је неки од делова оштећена архива или да уопште није одговарајућа (без обзира што је име добро) онда ти предстоји детективски посао да пронађеш која је та и да на нету нађеш њену замену (ово није нимало лако).
:police: http://www.google.com/search?hl=sr&as_epq=pb.308.dvdrip-rwd&lr=lang_cs :police:
8. aprila 2009. u 10:47 am #77592velial
Učesnik[quote=”velial”]
Оно што се може десити је да је неки од делова оштећена архива или да уопште није одговарајућа (без обзира што је име добро) онда ти предстоји детективски посао да пронађеш која је та и да на нету нађеш њену замену (ово није нимало лако).:police: http://www.google.com/search?hl=sr&as_epq=pb.308.dvdrip-rwd&lr=lang_cs :police:
[/quote]На пример тако.
(Само што ово нису исте архиве, немају екстензију .r?? и нема их 24 ком у сету. А можда је неко био докон па мењао имена или дупло паковао).8. aprila 2009. u 1:11 pm #77593dare023
UčesnikMislim da je odgovor ovde http://hjsplit.en.softonic.com/%5B/url%5D .
Program se zovr hjsplit i ima ga u nekoj java verziji i za linux.Sad nemam vremena , ali znam da ga negde imam snimljeno.On daje fajlove u .r00 – .rxx extenziji i prvo sa njim moraju da se spoje pa unraruju. -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.