Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › [rešeno] Sve je bilo lepo i onda Nothing
- This topic has 9 одговора, 6 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
stanko.
-
АуторЧланци
-
20. септембар 2007. у 5:36 am #9251
SecretFile
УчесникNemogu da se ulogujem nikako na Kubuntu 7.04 jedino sto sam uradio je update i instalacija nekih paketa….
20. септембар 2007. у 7:19 am #62359psy_unix
Учесник@ SecretFile
kao prvo dobro ti nama dosao i nadam se da cemo se lepo druziti
kao drugo postavljaj pitanja sa malo opsirnijim opisom , jer ipak ne mozemo mi da znamo sta se tu sve desavalo da bi ti pomogli odmah iz ovako malog opisa problema .
POZZZZZZZZ20. септембар 2007. у 12:51 pm #62360Mr_Pingvin
УчесникProbaj da butuješ preko failsafe (imaš ga na grub meniju), pa kad se uloguješ bićeš u konzoli.
Ukucaj startx i probaj da prepišeš poruku koju ti je izbacilo pa to stavi na forum.Predpostavljam da nešto nije u redu sa drajverom za Nvidia. Ako nekako možeš probaj da izmeniš fajl /etc/X11/xorg.conf i nađi sekciju
Section “Device”
Identifier “Videocard0”
Driver “nvidia”
VendorName “NVIDIA Corporation”
BoardName “GeForce FX 5200”
BusID “PCI:2:0:0”
Screen 0
EndSectionTu promeni Driver “nvidia” u Driver “nv”
Pa snimi i probaj da ponovo butuješ normalno… Ovo možeš da odradiš preko Midnight commandera… komanda je mc, mada čisto sumnjam da ga imaš instaliranog pošto Kubuntu ne dolazi sa njim. Ako ga imaš onda super pošto on ima sjajan editor, a ne znam koliko si osposobljem da koristiš vi editor. Možeš to da edituješ i sa sudo vi /etc/X11/xorg.conf
Ako se nekako snađeš onda reinstaliraj taj drajver za nvidiju i opet promeni Driver “nvidia” u xorg.conf fajlu. Mislim da sam i ja imao ovih problema, taj noviji drajver se malo buni. Ako nemaš neku high end grafičku i ovaj stari će ti ok raditi posao, a i uskoro izlazi Gusty 7.10.
Ne znam koliko si
20. септембар 2007. у 9:19 pm #62361stanko
УчесникNajbolje ga edituj sa ‘sudo nano /etc/X11/xorg.conf’ .Lakse ces se snaci…
20. септембар 2007. у 11:54 pm #62362SecretFile
УчесникIpak je bio nvidia driver ali nisam mogao da editujem jer je u vi editoru tastatura bila totalno izmenjena pa sam reinstallirao linux!Sada je sve ok!Hvala svima na pomoci!
21. септембар 2007. у 12:27 am #62363slip
УчесникHoleey Sheeyt!!! Linux zna to ponekad da uradi. Dobro je sto je svaka instalacija OS-a legalna!!!
Slip
21. септембар 2007. у 1:05 pm #62364Mr_Pingvin
УчесникNeeeeeee.. nije trebalo da reinstaliraš OS zbog svake sitnice. Ok i ja sam to radio, ali kasnije ćeš shvatiti da svaki problem u linuksu možeš da rešiš a da ne pribegavaš reinstalaciji. Ako ne znaš da koristiš vi, nabavi knoppix ili nešto slično pa edituj preko njega ako se nešto slično desi. Ili sudo apt-get install mc nekad stvarno dobro dođe kad nemaš pristup window manageru.
21. септембар 2007. у 1:57 pm #62365foxbunny
УчесникUpravo tako.
Ja sam do sada samo jednom reinstalirao bas Ubuntu, zbog neke zajebancije oko masovnog updatea sistema. Cak je i to moglo da se sredi, ali samo uz rucno instaliranje starijih verzija svega i svacega, pa nisam imao zivaca to da radim. :p Ovaj problem si mogao da resis veoma lako.
Inace, ako ti je vi cudan, instaliraj pico ili MCEdit. MCEdit (ili bese MCEditor?) je narocito pogodan za ljude koji zele manje stresa u toku editovanja fajlova. 😀
21. септембар 2007. у 2:43 pm #62366SecretFile
УчесникMa ok…ja sam tek sada poceo da koristim linux jer me zanima programiranje na linuxu dosadan mi je vise windows! A i net se mnogo lakse koristi jert nema virusa…tojest ne josh!Hvala svima na pomoci ali morao sam da reinstaliram zato sto sam bio kratak sa vremenom!pozz svima
21. септембар 2007. у 4:47 pm #62367stanko
УчесникAma sta vam je…
Inace, ako ti je vi cudan, instaliraj pico ili MCEdit. MCEdit (ili bese MCEditor?) je narocito pogodan za ljude koji zele manje stresa u toku editovanja fajlova. 😀
…da li postoji nesto jednostavnije od editora nano.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.