Početak›Forumi›Linuks distribucije›OpenSuSE›[rešeno] Skidac megabajta
- This topic has 7 odgovora, 6 glasova, and was last updated 16 years, 6 months ranije by
zex.
-
AutorČlanci
-
2. juna 2007. u 8:18 am #8683
zex
UčesnikNesto sam najverovatnije rastelovao, tj. nastelovao da mi prilikom svakog startovanja su-se linux-a nakon kratkog vremena skine 5 MB sa neta. To sve nije problem da je flat nalog, neznam ni sta ni ko mi to radi. Mene interesuje na koji nacin mogu da utvrdim ko je krivac za to. U win-u se to moze pronaci preko firewalla. U linux-u nenadjem program koji bi pokazivao ko trenutno komunicira od programa sa netom. Da kazem i to da sam sve sto se tice online-update-a iskljucio. Ako neko zna kako ovo da resim a bez nove instalacije neka javi. Narocito ako zna program koji prati komunikaciju sa netom onda bi to resio sam. Hvala unapred.
2. juna 2007. u 10:42 am #55286MisterNo
UčesnikNa lindzi ne postoji aplikativni firewall, tako da bi trebao da se okozis da ustanovis sta ti vuce protok.
Problem mozes da resis sa netstat i preko firewall da vidis aktivne konekcije. Meni je recimo na shorewall naredba “shorewall show connections”. sviceve za iptables stavno ne znam pogledaj na netu.2. juna 2007. u 11:02 am #55287b800h
UčesnikProbaj Firestarter firewall
3. juna 2007. u 8:36 am #55288crveni1
Učesnikjok bolan… uzmeš ethereal (wireshark) i on je jedan od najboljih programa za praćenje rada na mreži. u okviru njega možeš tačno da vidiš ko se nakačio na tvoj komp i onda ga ručno ili preko firewallstartera ili čega već direktno ga blokiraš (ako je uopšte krivac neko jer moguće je da je samo recimo uključen automatski update)
3. juna 2007. u 9:48 am #55289miodragz
UčesnikNajverovatnije Yast proverava pakete za update na serverima nista drugo
3. juna 2007. u 3:28 pm #55290Marel
UčesnikProbaj iptraf. Možeš da vidiš ip adrese i portove koji komuniciraju, i tvoje i njegove.
3. juna 2007. u 6:04 pm #55291zex
UčesnikUopste nesumnjam na nekoga sa strane nego na neki od svojih programa. Na Yast sam pokuso sve sto sam znao da iskljucim ali i dalje se isto desava. Pokusacu ovo sto ste vi predlozili pa cu videti sta je. Neki ZMD funkcija Yast-a mi je najsumljivija ali je neznam iskljuciti. Pogledacu pa cu javiti rezultate.
3. juna 2007. u 8:08 pm #55292zex
UčesnikPa ovako iskoristio sam wireshark i u pocetku sam jako tesko razaznavao sta je sta i ko je ko tu ali sam nakraju utvrdio na ono sto sam i sumnjao a to je to sto ste i vi rekli Yast updater ali posle mnogo pokusaja ja neuspevam da ga iskljucim. Predpostavljam da u ovim slucajevima pomaze samo konzola i rucno brljanje po linux-u gde vec moras biti mali ekspert da bi to resio. Ljudi hvala na pomoci.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.