Почетак › Форуми › Линукс › Линукс форе & фазони › [rešeno] Simbolicki link – symlink ?
- This topic has 22 одговора, 7 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by
Анонимни.
-
АуторЧланци
-
10. октобар 2007. у 7:31 pm #63792
Анонимни
ГостPa nije on mene psovao pa da sam uvredjen.
Ali bi voleo da se i vi iskusni nekada dosetite kako je to bilo na samom pocetku.
Nije do kraja tacno da mi hocemo samo brzo- potezne odgovore,za forumom ja licno posezem kad mi stvarno to treba.
Mozda su nasa pitanja za iskusnog, naivna ,ali meni neka od njih ne deluju tako.
Mislim ne shvatam u cemu je moja greska,trosim li resurse ovoga sajta ili tako nesto.
Znam koliko sam napredovao u Linux-u pre interneta uz po neku knjigu o istom,jer je i literatura pisana suvoparnim jezikom u kome je malo cega za pocetnika.
Necemo mi svi sa ovog sajta da se bavimo profesionalno IT-om,neko to radi iz zadovoljstava,neko iz ljubopitljivosti, a neko mozda da bi se malo druzio i usput nesto naucio
Poenta je u tome da ni man stranice nisu bas potpuno jasne jednom pocetniku.10. октобар 2007. у 7:41 pm #63793GoranSTX
УчесникNema greske sa tvoje strane, u tome i jeste caka 😉
a i rekao sam “PORED brzopoteznih odgovora”
Naravno da je forum tu zbog svih njegovih clanova, pocetnika i onih drugih. Tu smo da se druzimo i ucimo. Pitajte slobodno, uvek ce se naci neko da odgovori, a kakav ce odgovor biti zavisi od onog koji odgovor postavlja. Neko voli da postavi link ka resenju, neko da lepo ispise resenje, neko pak da da odgovor i prokomentarise uzgred, sta ces… sto ljudi (necu da pisem dalje jer ce LimitMan da se nadoveze sa onim …a sto zena – 200 …)
Ono sto mislim da je bitno je to da mi se cini da nema zadnjih namera u bilo kom odgovoru… Samo je taktika drugacija…Sta li je pisac hteo da kaze ovim esejom ???
10. октобар 2007. у 7:51 pm #63794Анонимни
ГостDrago mi je da se razumemo i sve sam sugestije prihvatao kao dobro -namerne i ove cu (psy_unix) prihvatiti kao takve.(Da nije malo mnogo tih 100-200 zena za jednog samog). 😉
10. октобар 2007. у 7:56 pm #63795GoranSTX
Учесникmnogo je kad tuku… 😀
10. октобар 2007. у 8:54 pm #63796BrokeBody
УчесникSta bude recimo ako radis na kompu koji nema net? Kako bi postavio ovakvo pitanje? Znaci, moras biti upoznat i sa help sistemom samog linuxa za slucaj da nema online pomoci…
Vala, dok nisam imao net pod Linuxom, nisam ga ni ucio. Strasno sam se nervirao sa podsetnicima… pardon, manovima. 😉
ja sam psy-ov post shvatio u tom kontekstu…
I ja bih ga tako shvatio, ali ne mogu a da ne primetim da se psy u poslednje vreme suvise druzi sa njegovim drugovima (huska se da su dobri hakeri) iz Verata. 😉
11. октобар 2007. у 3:44 pm #63797psy_unix
УчесникSta bude recimo ako radis na kompu koji nema net? Kako bi postavio ovakvo pitanje? Znaci, moras biti upoznat i sa help sistemom samog linuxa za slucaj da nema online pomoci…
ja sam psy-ov post shvatio u tom kontekstu…Upravo tako , mnogo puta kad upadnes u problem a nemas net-a (jos bolje ni X ) jedina slamka spasa je MAN .
Iskreno mnogo puta u takvim situacijama u stvari shvatim koliko malo poznajem *nix sisteme .
Nisam znao da ce rasprava otici u ovom smeru ali stvarno sve iz najbolje namere .S druge strane zamislite one matore *nix geek-ove koji su ocoravili godinama pisajuci to a mi da ih neispostujemo barem citanjem .
I sa trece strane mnogo su ludi textovi kao i poruke na samom dnu sistema .
BSD me jednom pitao najozbiljnije “are you on drugs” ,
Slack standardno s njegovim poslovicama tipa ”Paranoia is simply an optimistic outlook on life”itd itd
Mogu da zamislim tek sta se nalazi ispod Debian haube ….. Komentari u kodu …..
Ima i psovanja i smejanja i svegaJa odluta sa teme al nema veze i ovako je reseno
Jos jednom izvinjenje za Tomato ako me nisi razumeo :'( :redface:, GoranSTX standardno O0 i za BrokeBody obecanje da krecem na predavanja od ponedeljka i dizem malo glavu iz ovog sveta 😎
pozzzz >:D >:D >:D
11. октобар 2007. у 5:55 pm #63798BrokeBody
Учесникzamislite one matore *nix geek-ove koji su ocoravili godinama pisajuci to a mi da ih neispostujemo barem citanjem .
M’ da. Najbolje da ne koristimo ni X, a eyecandy je za glupe. 🙂
11. октобар 2007. у 8:06 pm #63799GoranSTX
УчесникE Broke jesi na kraj srca… Iz jedne krajnosti ides u drugu.
12. октобар 2007. у 12:48 am #63800LYb
УчесникDa, bre, Broke, sta ti je? Man stranice su tu da bi procitao i nasao resenje, ako neces – ne moras, ali ne mozes da ocekujes da ti ih neko prezvace nabrzaka. Imas i GUI za citanje ako to toliko zelis.
Ono… RTFM…
12. октобар 2007. у 7:57 am #63801foxbunny
УчесникI da podsetim i nove i stare clanove: “Prvi put na Linuxu?” je odeljak u kome možete postavljati pitanja bez prethodnog čitanja man stranica ili traženja po Googleu. Tamo odgovaraju ludaci koji ne umeju da kažu RTFM. 🙂
U ostalim odeljcima ne garantujemo bezbednost. >:D
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.