Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [REŠENO] PCLINUXOS 2007 i unrar
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by CYBERGIRL.
-
АуторЧланци
-
1. новембар 2007. у 9:27 pm #9486CYBERGIRLУчесник
Kako update-ovati ovaj distro? ???
1. новембар 2007. у 9:45 pm #64762GoranSTXУчесникSynapticom?
1. новембар 2007. у 10:09 pm #64763dukenukem_4dУчесникposto je os:linux a browser firefox 2003 znaci da si
najtezi deo (povezivanje pclos na mrezu ) prosla O0synaptic je program za updateovanje
(startujes ga ili iz menija ili tu dole na taskbar-u ima ikonica za njega)
pa onda ides na reload (tako da bi se azurirala baza)
pa onda se upoznas sa interfejsom..oni zeleni su instalirani paketi
zeleni sa zutom zvezdicom za njih ima update
beli su jos neinstaliraniposle toga na apply itd
[naprednije bi recimo bilo promena servera ,da nije onaj iz ilinoisa
ili da downloadowani rpm-ovi ostanu u cashe-u /var/apt/.. ]2. новембар 2007. у 10:59 am #64764CYBERGIRLУчесникposto je os:linux a browser firefox 2003 znaci da si
najtezi deo (povezivanje pclos na mrezu ) prosla O0synaptic je program za updateovanje
(startujes ga ili iz menija ili tu dole na taskbar-u ima ikonica za njega)
pa onda ides na reload (tako da bi se azurirala baza)
pa onda se upoznas sa interfejsom..oni zeleni su instalirani paketi
zeleni sa zutom zvezdicom za njih ima update
beli su jos neinstaliraniposle toga na apply itd
[naprednije bi recimo bilo promena servera ,da nije onaj iz ilinoisa
ili da downloadowani rpm-ovi ostanu u cashe-u /var/apt/.. ]Evo upspela sam da resim preko Synaptic-a. 🙂 Ne znam zasto juce nije htelo apt-get upgrade . . . 😮
2. новембар 2007. у 11:26 am #64765CYBERGIRLУчесникDa ne otvaram bez veze jos jednu temu pitacu jos ponesto ovde . . . ::) Zelela bih da igram Sims 2. :biggrin: Skinula sam sa rapidshare-a cedega program u rar formatu. 🙂 Zatim sam skinula podrsku za rar fajlove preko apt-get install unrar . . . O0 E sada nece da mi ih raspakuje ( kaze Enter password (will not be echoed))! 😡 Imam pasword za rar fajl ali ga nigde ne trazi kao sto ga trazi recimo winrar u win-u! 😮
2. новембар 2007. у 11:42 am #64766ВладимирУчесникPaaa, koliko ja znam, teško da ćeš moći da igraš Simse. Nailazio sam na dosta tema na Net-u gde ljudi kukaju što drže Windows samo da bi njihove žene mogle da igraju Simse 🙂
2. новембар 2007. у 11:45 am #64767CYBERGIRLУчесникPaaa, koliko ja znam, teško da ćeš moći da igraš Simse. Nailazio sam na dosta tema na Net-u gde ljudi kukaju što drže Windows samo da bi njihove žene mogle da igraju Simse 🙂
Neka, ne moraju bas Simsi da budu. Zasto ovaj arhiver nece da mi otpakuje rar fajlove a da pri tome nigde ne trazi password?
2. новембар 2007. у 12:39 pm #64768racaУчесникDa ne otvaram bez veze jos jednu temu pitacu jos ponesto ovde . . . ::) Zelela bih da igram Sims 2. :biggrin: Skinula sam sa rapidshare-a cedega program u rar formatu. 🙂 Zatim sam skinula podrsku za rar fajlove preko apt-get install unrar . . . O0 E sada nece da mi ih raspakuje ( kaze Enter password (will not be echoed))! 😡 Imam pasword za rar fajl ali ga nigde ne trazi kao sto ga trazi recimo winrar u win-u! 😮
Hoće sigurno iz terminala. Pozicioniraj se u direktorijum gde si skinula rar fajl, i kucaj
[font=Courier]unrar e cedega.rar[/font] (umesto cedega.rar upiši pravo ime arhive)
i zastaće da uneseš rar password.
3. новембар 2007. у 1:31 pm #64769CYBERGIRLУчесникHoće sigurno iz terminala. Pozicioniraj se u direktorijum gde si skinula rar fajl, i kucaj
[font=Courier]unrar e cedega.rar[/font] (umesto cedega.rar upiši pravo ime arhive)
i zastaće da uneseš rar password.
Reseno!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.