Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › [rešeno] FC8 x86_64 i spori internet….
- This topic has 3 odgovora, 2 glasa, and was last updated 17 years, 11 months ranije by
paralizer.
-
AutorČlanci
-
29. januar 2008. u 4:54 am #9764
paralizer
UčesnikVec nekoliko dana koristim FC8 x86_64. Mogu da je pohvalim da do sada radi super, bez nikakvih problema. Jedino je problem to sto kada surfam neki put internet zna da radi uzasno sporo. A imam 10Mbps ADSL. Strana pocinje da se ucitava i neki put treba da cekam i po 1 min. da se ucita potpuno. Nekada radi super. Znam da nije problem sa ADSL-om jer lap-top (fc8 32 bitna) i drugi kom. koji radi pod windows rade super. Znam da nije hardver jer ista masina sa drugi OS radi isto tako super. Isto tako kada se ovo desava, i kada je sve sporo, sporo je samo kada surfam. Ako zelim da nesto skinem sa interneta, na pr. so wget onda download-uje to brzo, bas kao sto treba. Probao sam da koristim razno razne DNS servere, al nije ni to jer svi DSN serveri rade super na drugim masinama, a na istoj mrezi. Instalirao sam i opera, i konqueror, al opet sporo. Probao sam i FF 32 bitni i opet nista. Dali neko zna o cemu je problem?
30. januar 2008. u 8:34 am #67001velial
UčesnikPrimetio sam to i kod mene, ali nisam uspeo da nadjem nikakvo pravilo kad se to desava. Primetio sam da se s vremena na vreme javlja problem kada treba da povuce lokalnu IP adresu sa rutera. Nesto tu njoj oko neta nije bas kako treba.
Kod mene se prilikom podizanja sistema cesto zaglavi na mestu gde trazi mrezu, nekad tu stoji par minuta, prepozna mrezu ali kad se podigne ne mogu na net. Pa cesto moram da je restartujem par puta.
Primetio sam da kada podizanje sistema prodje bez zastoja onda sve radi kako treba pa vise ni ne gasim masinu.Probaj na belosvetskom fedorinom forumu tamo su postojala neka resenja za spor odziv interneta na fedori 7 ili 6 mozda ti to pomogne.
30. januar 2008. u 9:44 pm #67002paralizer
UčesnikProblem resen. Za svi koje imaju problem.
1. Startuje neki browser (fireFox)
2. Upisite ovo about:config
3. Vo Filter tool upisite ipv6
4. I ke vi se pojavi ova network.dns.disableIPv6
5. Desni click sa maousa na ovo i odaberite ‘toggle’
6. Value ce da se promeni od ‘fales’ na ‘true’
7. Zatvorite browser.
8. To je to.1. februar 2008. u 10:27 am #67003paralizer
UčesnikMislim da administrator ovo moze da stavi na “RESENO” jer evo samo da potvridim, vec 3 dan, a internet radi super.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.