Početak › Forumi › Linuks › Programiranje › [rešeno] Deamons
- This topic has 31 odgovor, 12 glasova, and was last updated 18 years, 11 months ranije by
veljkopopovic.
-
AutorČlanci
-
26. avgust 2007. u 8:06 pm #60819
GoranSTX
Učesnik(i think he’s talkin to you spiderpig)
Totalni off: Spiderpig, spiderpig, does what ever spiderpig does… lol… najjaca provala u filmu…
26. avgust 2007. u 8:24 pm #60820veljkopopovic
UčesnikSve dogovorono, narode, hvala veliko…. Sto se Homera tice, moja omiljena je “Yes, Lisa, daddy is a teacher” 🙂
26. avgust 2007. u 9:46 pm #60821BrokeBody
UčesnikHe’s a Potter pig now.
28. avgust 2007. u 5:00 pm #60822burga
Učesnikajde cisto da se nadovezem na off:
Kaze “He’s Harry Ploper now”
28. avgust 2007. u 11:36 pm #60823sysctl
UčesnikLook out, here comes the spiderpig 😀
btw, 65×65 pix je “sicusno” za avatar
28. avgust 2007. u 11:39 pm #60824BrokeBody
Učesnikajde cisto da se nadovezem na off:
Kaze “He’s [url=http://www.google.com/url?sa=t&ct=res&cd=4&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DNylbxYRzZK4&ei=7lTURtiWLKDGnAP18MmuCQ&usg=AFQjCNFCgxQVy9KUeFiGclaH7_NCfVAXMQ&sig2=S9GTW0O_t9asw-2dtQPDTQ]Harry Ploper[/url] now”
Ah, da. 😉
29. avgust 2007. u 6:50 am #60825dejanium
Učesniki dalje je off
tu je i verzija za ljubitelje klasike ^-^
29. avgust 2007. u 7:54 am #60826GoranSTX
UčesnikE, hvala za SpiderPig temu, bice hit na poslu danas…
Nego da ja vas ljubitelje Simpsonovih pitam, sta nam je to lepo nagovestila Megi?
29. avgust 2007. u 4:05 pm #60827jboban
Učesnikhttp://www.netzmafia.de/skripten/unix/linux-daemon-howto.html
Jednu od svojih aplikacija tipa WEB servera sam prema ovom uputstvu promenio da radi kao daemon, ali više ne radi isto kao pre. Koristim QTcpServer i listen() metodu i dobijam grešku tipa “Unknow error” prilikom poziva ove metode. Port na kome server sluša je isti kao pre, a interface Any (0.0.0.0), isto kao pre izmene. Iz nekoliko pokušaja ubijanja pokrenutog daemon-a i ponovnog startovanja listen() metoda je vratila korektan rezultat i program je radio isto, ali u svim ostalim slučajevima vraća grešku. Šta može biti problem?
Evo i parčeta koda:
[code]
// Create TCP server
if (!listen(QHostAddress::Any, 4243)) {
LOG(“Unable to start the server: ” << errorString());
m_bBadInit = true;
}
[/code]29. avgust 2007. u 8:57 pm #60828sysctl
UčesnikPrvo, koliko sam ja shvatio (a nisam mnogo :D) koristis QT framework ( njegov net modul ) za network programiranje, sto je losa praksa, ali kad mora ‘ajde. Dalje, izgleda da si tvoju klasu izveo iz [tt]QTcpServer[/tt] cim pozivas [tt]listen[/tt] i [tt]errorString[/tt] bez objekta, ako je tako stavi potpuni kvalifikator bazne klase ispred listen, jer izgleda da se umesto [tt]QTcpServer::listen[/tt], poziva [tt]listen[/tt] iz [tt][/tt] i to prolazi nekim cudom 😀 listen ima sledeci oblik
[code]
int listen(int sockfd, int backlog);
[/code]QHostAddress::Any je ustvari 4 (ali ovde u smislu socket deskriptora), sto znaci da se poziva
[code]
listen(4,4243);
[/code]AKo nije to, onda mozda zavisi od toga kako si detach-ovao klasu da bude daemon. Najbolje je da koristis [tt]QProcess::startDetached[/tt]. I jos nesto, losa praksa je mesati low-level C programiranje sa “high” level framework-om kao sto je QT, koliko je god moguce koristi QT i izbegavaj sve ostalo. O0
over and out.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.