Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Remote desktop???
- This topic has 8 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 11 months раније by nVideo.
-
АуторЧланци
-
23. децембар 2003. у 3:29 am #3194nVideoУчесник
Sve sto mogu da kazem je KAKO?
Zeleo bih da 4 racunara drzim na jednom monitoru (za pocetak da bilo kako pokrenem remote desktop). I naravno potrebna mi je puna kontrola na udaljenim racunarima. Ili moze i kombinacija kontrole odredjenog programa na remote kompovima nemora ceo desktop.
To bi mi zevrsilo jako veliki posao!Za pocetak kako radi remote desktop, kako se aktivira i da li moze automatski da se aktivira (nesto kao net meteeng u win-u)……………..Unapred hvala……
23. децембар 2003. у 5:29 am #15854ZivicAleksandarУчесникA bre matori, nemoras da se cimas stim, ako sve te cetri masine ne koristis za grafiku, jednostavno Remote Shell: rsh ime kompa kome prilazis, pa sta da uradi, podesis skriptu i ona samo fercera, eventualno preusmeris standardni izlaz greske, a sve dok se komanda izvrsava ti si prisutan na okupiranoj teritoriji, kad se zavrsi opet si kod kuce, na svojoj masini, probacemo.
23. децембар 2003. у 9:07 am #15855taneУчесникZivke ne rsh ssh rsh nije siguran ssh je bolji i treba da se koristi.
Rdesktop ili RDP može da se koristi samo na Windows Advanced serveru 2000
i windows XP pro pa naviše.
http://www.rdesktop.org23. децембар 2003. у 3:19 pm #15856salacУчесникNe….rdesktop moze da se poveze na winnt 4.0 terminal edition server , win2000 servere (kako standard, tako i na advanced i datacenter edicije) i naravno w2k3 i .net masine. Dovoljno je startovati terminal server (winnt i win2k3) odnosno terminal services na w2k
XP takodje ima ugradjen RDP, ali sa njim nisam radio.Jos jedan zanimljiv proizvod je radmin, http://www.radmin.com , koji ne koristi RDP protokol i port 3389, vec sopstvenu klijent-server arhitekturu. Jako brz, a mana je sto ne postoji linux klijent.
23. децембар 2003. у 5:11 pm #15857nVideoУчесникTrenutno koristim-o remote desktop sa win98 i net meteeing-om ali on ne podrzava vise od jednog r desktopa! U stvari meni je potrebna samo kontrola odredjenog programa na udaljenom racunaru i da udaljeni racunari mogu da rade skroz bez monitora tj. da se automatski odazivaju na poziv sa servera. Da li linux uopste moze da se digne bez monitora?
23. децембар 2003. у 9:22 pm #15858popeyeГлавни мајсторNaravno da moze i to nema veze sa operativnim sistemom.
Procitaj malo oko OpenSSH-a i X11 forwarding-a.
25. децембар 2003. у 5:30 pm #15859nVideoУчесникZnaci moze vise masina na jednom monitoru?
Trenutno pokusavam sa vector 4.0. Strasno brzo radi na pentium jedinicama.
Ali ostale masine su bez monitora. znaci ja moram da ih zovem sa servera i one da se automatski jave. A neko mi je reko da remote desktop u linuxu radi samo 1 sat zbog bezbednosti. Da li je to tacno?25. децембар 2003. у 11:33 pm #15860densУчесникVNC ?
E sad ne znam kako bi se to provuklo kroz ssh, port foewarding.
VNC radi i u linuxu i na windowsu…
26. децембар 2003. у 12:30 am #15861nVideoУчесникAj pokusacu nesto
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.