Početak › Forumi › Linuks distribucije › Debian › remote controller
- This topic has 8 odgovora, 4 glasa, and was last updated 18 years, 6 months ranije by
madawc.
-
AutorČlanci
-
11. februar 2008. u 8:38 pm #9813
madawc
UčesnikImam jedno pitanje. U fazi sam kupovine laptopa. I sad me interesira koji remote controller radi pod Debianom – treba mi za upravljanje sa powerpoint slajdovima.
Recimo kao ovaj:
http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1058595&CatId=54
12. februar 2008. u 12:35 pm #67302Žarko Mihajlović
UčesnikAko si spreman da probaš LIRC, svaki kineski daljinac bi mogao da posluži. E sad, nikad nijesam koristio LIRC za motanje slajdova ali čitao sam da može.
12. februar 2008. u 1:25 pm #67303Andersen
UčesnikAko si spreman da probaš LIRC
E ovo je pravo pitanje,da li si spreman da probas to 🙂
Ja sam probao da ga podesim prosle godine,imao sam neku TV karticu.
Pokusavao sam sam,nije uspelo,onda sam pretrazivao,pratio razna uputstva do detalja,i nije mi poslo za rukom.
Daljinski je inace “radio” na neki nacin,(ne svi dugmici),ali tako je radio i bez LIRC-a.Cimao sam se par dana pa prekinuo muchenje zbog viska raznih obaveza.Sad nemam vise TV kartu,ali bi me zivo interesovalo da li je neko i kako uspeo da podesi to cudo “prirode” zvano LIRC. 😉
U svakom slucaju,zaista je bitno da nadjes hardver koji je zaista podrzan,cini mi se da su svi ti moji problemi bili vezani za nizak kvalitet te TV-karte,i njenu eventualnu nepodrzanost.12. februar 2008. u 5:04 pm #67304Žarko Mihajlović
UčesnikMuka, a? Ja sam rešio problem, radi mi daljinac kao pjesmica, ovde sam napisao objašnjenje, ali validno je za openSUZE jer pretpostavlja da pročitate uputstvo koje se nalazi u putanji:
[code]/usr/share/doc/packages/lirc/README.SUSE[/code]
Ako neko želi da proveri da li to može da se primeni na neki drugi distro, neka javi, okačiću uputstvo.
Hardver sam sam pravio, nemam TV karticu. Takođe, nisam uspeo da poteram pokazivač miša da mi se šeta kako ja tipkam po daljincu, ali se nisam nešto ni trudio. Sve ostalo radi, plag’n’plej 😀 još malo!
12. februar 2008. u 5:32 pm #67305Andersen
UčesnikHmm..interesantno..sad bih probao da imam TV kartu jos uvek.Planiram da kupim neku u skorije vreme,pa cu probati kako ce to da radi na Slack-u.
12. februar 2008. u 5:46 pm #67306madawc
UčesnikMa nije problem, da se bacim u koštac sa LIR-com. Samo na tom području nemam baš neka iskustva. Do sada sam radio ove stvari na Shitdowsima i sve je OK. A sad kupujem svoj laptop a to je sasvim druga pesma.
Stvar je u tome da radim u školi i ovaj controller mi treba isključivo za puštanje PowerPoint prezentacije ili OpenOffice prezentacije-ako uzmemo da je to jedna i ista stvar. Znači ne treba mi za upravljanje TV-ja i slično.
I sad me interesira šta je moguče da se napravi na tom planu. I još nešto-voleo bih, da je distribucija Debian ili bar jedna distribucija koja je bazirana na njemu.
12. februar 2008. u 6:07 pm #67307Žarko Mihajlović
UčesnikSad sam se opsetio da skutovnik (lap) nema serijski port, a u osnovnoj varijatni parče hardvera zahteva serijski port.
Evo rešenja tvog problema za koje garantujem da će raditi, šta više radiće fenomenalno! Kupi bežičnu tastaturu i/ili miša! Lodžitek ih ima strov u ponudi, samo obrati pažnju na to koliki ti domet treba – kolika je prostorija po kojoj ćeš se šetati dok držiš prezentaciju.
Ove tastature su sigurno podržane (imam jednu), imaš čak i programče (keytouch) kojim možeš da aktiviraš dodatne tastere. Samo još jednom – obrati pažnju na to koliki im je domet signala, ako se rešiš za tu varijantu, pošto neki modeli ne briljiraju po tom pitanju!
12. februar 2008. u 6:12 pm #67308BRANKKO
ModeratorJa imam neki koji se bode na USB i radi u svim OSovima (ima ono osnovno, page up, page down… pomeranje kursora, levi/desni klik)
A isti takav ide us (Epson) projektore…
12. februar 2008. u 6:54 pm #67309madawc
UčesnikSad sam se opsetio da skutovnik (lap) nema serijski port, a u osnovnoj varijatni parče hardvera zahteva serijski port.
Evo rešenja tvog problema za koje garantujem da će raditi, šta više radiće fenomenalno! Kupi bežičnu tastaturu i/ili miša! Lodžitek ih ima strov u ponudi, samo obrati pažnju na to koliki ti domet treba – kolika je prostorija po kojoj ćeš se šetati dok držiš prezentaciju.
Ove tastature su sigurno podržane (imam jednu), imaš čak i programče (keytouch) kojim možeš da aktiviraš dodatne tastere. Samo još jednom – obrati pažnju na to koliki im je domet signala, ako se rešiš za tu varijantu, pošto neki modeli ne briljiraju po tom pitanju!
fantastično rešenje-jer miš je kod mene obavezan, jer nikako da se snađem na laptopima bez miša. 🙂 :biggrin:
Samo nije mi jasno, kako sam prošao preko ovoga najjedostavnijeg rešenja.
Hvala
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.