Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › Reiserfs
- This topic has 21 odgovor, 10 glasova, and was last updated 20 years ranije by
Anonimni.
-
AutorČlanci
-
5. avgust 2006. u 1:02 pm #46505
Moneo
UčesnikNema to nikakve veze sa Reiser-om-Slack se dize brze jer su mu po default-u iskljuceni skoro svi servisi sem ssh-a,inetd-a i sysloga koji ionako mora da bude prisutan,a na korisniku je da kasnije ukljuci sta mu treba,a tu je i nepatch-ovani vanilla kernel-ima tu jos faktora….
A ne kao kao SuSE-a ili Mandriva gde je kao kod kakvog bloatware-a ukljuceno milion servisa koji u principu obicnom korisniku i ne trebaju,samo jedu memoriju,kernel patchovan u nedogled i onda se naravno nacekas 😉
Ukratko-dzaba si se maltretirao,jos je po mome misljenju ext 3 bolji nego Reiser 😉
PoZ!5. avgust 2006. u 1:59 pm #46506MladenIsakovic
UčesnikNikad mi nece biti jasno zasto si uopste stavljao reiserfs za Slack!!! Zar ti nije bilo lakse da ostavis default nego da komplikujes stvari za reiserom?
Možda zato što mu se, pri instalaciji Slack-a, kao default nudi ReiserFS, i ja ga koristim na Slacku već godinama, imam istu integrisanu zvučnu, i radi bez problema. ReiserFS je brži, ima bolji journaling, i ne vidim zašto se ne bi koristio bilo na Slacku bilo na bilo kom drugom linuxu. Imaš ti možda bolji predlog?
5. avgust 2006. u 3:03 pm #46507Moneo
UčesnikMmmmm sta znam-ja preferiram da stavljam ext3 iz sledecih razloga:
-moze se raditi resize particije normalno-za reiser se uvek navodi konentar tipa “not recomended” ili “experimental”
-preko plug-in-a za Total Commander se moze prekopirati zeljeni sadrzaj sa linux ext 2/3 particije na Win bez problema,dok kod Reisera moze samo read only-korisno ako se ima dualboot
-uporedne table Resiera i ext3-a koje se mogu naci na netu pokazuju da je bilo slucajeva gubljenja podataka na Reiser-u(retko)dok kod ext3 nije zabelezen ikad takav slucaj…
Sto se brzine tice,ja sam koristio i jedan i drugi i nisam primetio ama bas nikakvu razliku….
Nije sija nego vrat 🙂
PoZ!5. avgust 2006. u 9:50 pm #46508LimitMan
UčesnikNegde smo vec diskutovali izmedju raiser-a i ext-a … Nego da pomognemo coveku… 😉
8. avgust 2006. u 7:03 am #46509Anonimni
Gostjbga nece ni na ext2 ni na ext3 da radi zvucna – a pre je radila ko sat
8. avgust 2006. u 8:15 am #46510worky
UčesnikPretpostavljam da možda tokom instalacije propustaš da uradiš nešto, da li ti je uključen hotplug?
ili Mandriva gde je kao kod kakvog bloatware-a ukljuceno milion servisa koji u principu obicnom korisniku i ne trebaju,samo jedu memoriju,kernel patchovan u nedogled i onda se naravno nacekas
Ne bih rekao da se načekaš,meni se Mandriva 2006 dizala ultra brzo,možda brže i od Slaka.To je bilo ranije sa Madrakom on se sporo dizao u nedogled.Ovu Mandrivu 2006 su doterali stvarno,nije nimalo naivno.
8. avgust 2006. u 9:54 am #46511Moneo
Učesnik@mp3
Zvuci banalno,ali da li si usera,tj sebe stavio u grupu audio…..
Prvo uradi to,pa probaj da deinstaliras alsa-driver preko pkgtool-a,pa ga ponovo instaliraj-lako ces se snaci-potom kao root odradi alsaconf,podesi jacinu zvuka u alsamixer-u,i zatim jedan alsactl store….
Mogao bi da probas i sa 2.6 kernelom-na CD2 od Slack-a imas prilicno dobro upuststvo kako se sve to instalira,a tu imas i posebne alsa drajvere za kernel 2.6….
@worky
Hotplug je bio iskljucen-BTW kod Slack mi je isti ukljucen i opet se(daleko)brze podize nego Mandriva….
Sto se tice Mandrive,a slicno vazi i za novi SuSE-boot je ubrzan pre svega zbog novog kernela-nema vise hot-plug-a vec je tu dinamicki dev sistemPozdrav!
8. avgust 2006. u 10:04 am #46512worky
UčesnikIzvinjavam se ,napravio sam malu zabunu,ovo sa hotplugom je bilo upucenu mp3-u.Mislim da sam negde video da je to bio uzrok sto nije radio zvuk.
poz.8. avgust 2006. u 4:33 pm #46513LYb
Učesnik@Seleuk
hotplug, tj. danas coldplug, je tesno povezan sa udevom, tj. dinamickim /dev-om. Kao i sa HAL daemonom.8. avgust 2006. u 4:46 pm #46514Moneo
UčesnikMoja greska….
No poenta je da je sa novim verzijama kernela sve mnogo brze 😉 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.