Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › PCLinuxOS › Reinstalacija PCLOS-a – kako?
- This topic has 18 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 7 months раније by
nvukicevic.
-
АуторЧланци
-
4. фебруар 2008. у 4:28 pm #67093
nvukicevic
УчесникPonovo pokreni CD u live modu i uključi sve opcije koje želiš da imaš. Ako radi bez problema, onda treba da proverimo konfiguracione fajlove. Probaj da iskopiraš ceo xorg.conf iz /etc/X11/ live fajl sistema u /etc/X11/ na hard disku.
Nemanja Vukićević
4. фебруар 2008. у 4:56 pm #67094msekulic
УчесникProveravao sam bio i radilo je (screen saveri – 3d efekte nisam proveravao)…
U live modu je cekirana 3d acceleracija.I kako da iskopiram taj xorg.conf?
4. фебруар 2008. у 6:05 pm #67095nvukicevic
УчесникUloguj se kao root u live modu, u /etc/X11/ live CD-a možeš iz home direktorijuma, a hard disku pristupi preko My Computer, nađi /etc/X11. Prevuci xorg.conf iz live fajlsistema i prihvati opciju Overwrite, da prepiše stari xorg.conf.
Nemanja Vukićević
4. фебруар 2008. у 7:49 pm #67096msekulic
УчесникNe vredi, uradio sam i to kako si me uputio i opet isto, crn ekran pri dizanju OS…
Mora da sam nesto ucitao, sto je negde drugde smesteno i iz tog razloga nece…
Nego, ionako je ovo test masina, ako si iscrpio sve mogucnosti – da ja pregazim ponovo PSLOS?
4. фебруар 2008. у 9:33 pm #67097nvukicevic
УчесникU redu, ako je test mašina. Ako nema bitnih fajlova formatiraj i /home pri ponovnoj instalaciji, problem je možda u nekom od korisničkih podešavanja. Izgleda da ima veze i sa window managerom i 3D efektima, probaću da ponovim situaciju na svom live CD-u, pa ako nešto otkrijem, postaviću rešenje ili bar opis problema u ovom forumu.
Nemanja Vukićević
4. фебруар 2008. у 9:51 pm #67098msekulic
УчесникPosto je test masina, razmisljam da probam na njoj i openSuse i/ili Ubuntu.
Na kraju, linux ce mi trebati cisto ofisno (pretpostavljas vec – zasto, kontrola legalnog softvera), pa mi treba tvoj savet, imaju li sta ove dve distribucije sto PCLOS nema?
Bolje reci, da li uopste da se drndam sa njima?5. фебруар 2008. у 8:57 am #67099Demon
УчесникTaj problem (koji si opisao) često se zna dešavati zbog zaostalih proprietary drajvera za grafiku (mom prjatelju se jednom desilo nešto takvo slično, a i mene je zezalo). Moraćeš pobrisati sve stare proprietary Radeon drajvere, pa čak i ručno brisati neke foldere, ako ih deinstalacija ne ukloni (tako sam ja morao). Poslije ih ponovo instaliraš i radiće…
5. фебруар 2008. у 6:52 pm #67100nvukicevic
УчесникPosto je test masina, razmisljam da probam na njoj i openSuse i/ili Ubuntu.
Na kraju, linux ce mi trebati cisto ofisno (pretpostavljas vec – zasto, kontrola legalnog softvera), pa mi treba tvoj savet, imaju li sta ove dve distribucije sto PCLOS nema?
Bolje reci, da li uopste da se drndam sa njima?Sve tri distribucije imaju Open Office, pa ako ti samo za to treba isprobaj ih i izaberi onu koja ti se najviše dopada. Sve tri imaju i live CD varijante, mogu da se instaliraju iz live moda… Ako imaš i drugih zahteva tipa rada u SMB LAN-u, deljenja printera itd. isprobaj ih i za početak koristi onu distribuciju koja to najbolje sama konviguriše ili u čijim alatima za konfiguraciju se najlakše snalaziš. Inače sve tri su po mom iskustvu vrlo dobre.
Nemanja Vukićević
5. фебруар 2008. у 10:12 pm #67101nvukicevic
УчесникVideo sam tvoju poruku. U čemu je problem? Pokušaću ponovo da ti opišem postupak korak po korak.
1. Pri pokretanju live CD-a na log-in ekranu izaberi root nalog;
2. Kada se pokrene desktop otvori fajl menadžer Konqueror, u Location toolbaru u polje pored Location unesi /etc/X11/ – u tom direktorijumu je fajl koji treba da iskopiraš;
3. Na desktopu ima ikona za My Computer,otvori taj prozor, klikni na Storage media, particija na kojoj je linux je predstavljena veličnom npr. 12G Media. Desni klik na particiju u kojoj je root fajlsistem u meniju klikni na mount, sada se vidi zeleni trougao u uglu ikone. Klikni na nju i otvori / direktorijum linuxa na hard disku;
4. Uđi iz / foldera u /etc/X11/;
5. Copy-paste fajl xorg.conf iz direktorijuma pod 2 u direktorijum pod 4 i prihvati overwrite;
6. Sada u prozoru Storage media ponovo desni klik na istu ikonu, ali ovog puta unmount;
7. RestartNemanja Vukićević
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.