Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › RedHat i Novell tuženi zbog povrede patenta
- This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
12. oktobar 2007. u 5:57 am #9390
tomaja
Glavni majstorOvo je ujedno i prva parnica pokrenuta za povredu nekog patenta na Linux sistemima. Više detalja na: http://www.groklaw.net/article.php?story=20071011205044141
linux4life
12. oktobar 2007. u 7:50 pm #63943Anonimni
GostEvo nesto u vezi sa tim tuzibabama:
Patent Infringement Lawsuit Filed Against Red Hat, Novell
Linked by Thom Holwerda on 2007-10-12 14:16:24 UTC, submitted by walterbyrd
Groklaw reports that a company called IP Innovation, LLC, has filed a patent infringement lawsuit against Novell and Red Hat. Groklaw goes into black helicopter mode, trying to find a tie between this IP Innovation thing and Microsoft – and it finds it too. A few ex-Microsoft employees now work at IP Innovation. Do with it as you please.::)
13. oktobar 2007. u 8:54 pm #63944foxbunny
UčesnikMa brate, to se uvek dešava u Texasu, pošto je to izgleda crna rupa američkog patentnog sistema. To ne znači da će okršaj biti mali, ali znači da njihov sistem federalnih država do jaja smrdi. Inače, Apple je bio tužen za ISTI patent i keširao im je na kraju.
Jedine karte na koju mogu sada igrati i RH i N, su keširati IPIju, ili pozvati se na “očitlednost” patenata, što je neki novitet odskora na snazi u SADu.
Naime, ako neko kaže, patentiram “Prenosivi računar koji u sebi nema operativni sistem, i ima full tastaturu sa numeričkom tastaturom i ima Bluetooth (a niko pre mene to nije patentirao)” onda mu kažu, “Buraz, idi leči se, to je i moja baba mogla da smisli.” Zapravo je tužno što tako nije bilo od početka.
A što se tiče tih ex-M$ovaca, to su baš jaki likovi koji su bili u samom vrhu M$a, a sad su u samom vrhu IP Innovationa.
15. oktobar 2007. u 11:23 am #63945velial
UčesnikNaime, ako neko kaže, patentiram “Prenosivi računar koji u sebi nema operativni sistem, i ima full tastaturu sa numeričkom tastaturom i ima Bluetooth (a niko pre mene to nije patentirao)” onda mu kažu, “Buraz, idi leči se, to je i moja baba mogla da smisli.” Zapravo je tužno što tako nije bilo od početka.
Oduvek je to tako bilo (kod nas se zove “inventivni nivo”), ako se dobro secam to je bio i razlog zasto IBM nije svojevremeno mogao da patentira PC.
15. oktobar 2007. u 11:58 am #63946foxbunny
UčesnikPa da. Kod nas, barem je stari zakon o patentima bio ok. Ali ono je Texas, koji je uvek bio izrod sto se tice patenata. Tamo si mogao da patentiras masnicu na pantalonama ako si hteo. 😀 Videcemo sta ce biti.
19. oktobar 2007. u 12:56 pm #63947foxbunny
UčesnikEvo nekih komentara:
“At the end of the day, it’s a business,” he says, “and if it’s more cost-effective for them to license, then they’ll license. Don’t pass judgement too quickly — let’s hear their cases first.”
http://www.linux.com/feature/119922
Ovo je bas interesantno: http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_troll
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.