Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Rečnik: srpsko-engleski i englesko-srpski?
- This topic has 9 одговора, 3 гласа, and was last updated 22 years, 2 months раније by
Nostromo.
-
АуторЧланци
-
13. јун 2004. у 12:37 pm #3844
bp21000
УчесникAko može neka preporuka za program sa funkcijom iz naslova, a da radi pod Linuxom.
Ja imam jdictionary, ali zbog čudnog ponašanja Jave ne uspevam da ga pokrenem. O problemima koje imam sa Javom, ovde sam već jednom pisao, ali mi niko ništa konkretno povodom toga nije predložio kao rešenje.
Dakle izlaz koji dobijem kad pokušam da pokrenem jdictionary u konzoli izgleda ovako:
[popbons@localhost jdictionary]$ java -jar jdictionary.jar
Error: could not find libjava.so
Error: could not find Java 2 Runtime Environment.Istu grešku mi prijavljuje i kada komandujem: $ java -version
A sasvim sigurno znam da je j2re1.4.2_01 instalirana na sistem iz RPM paketa i da u borwserima (firefox i opera) radi bez ikakvih problema. Upravo zato sam prilično zbunjen, jer ne znam šta bi mogao biti uzrok takvog neodazivanja Jave u konzoli…
Prema tome, molim vas pomozite mi sa ovim problemom u vezi Jave, a možda možete i da mi preporučite neki drugi rečnik koji lepo radi pod Linuxom, a da nije u pitanju jdictionary.
Hvala na pomoći.
13. јун 2004. у 1:38 pm #19634popac
Учесникimas onaj konzolni, sr recnik
probaj:
/usr/local/j2re1.4.1/bin/java -jar ime_fajla.jar13. јун 2004. у 2:01 pm #19635bp21000
Учесникprobaj:
/usr/local/j2re1.4.1/bin/java -jar ime_fajla.jarPutanja do Jave kod mene izgleda ovako:
/usr/java/j2re1.4.2_01/bin/.
Kad udjem u taj direktorijum komandom cd i onda kucam:
$ java -jar jdictionary.jarOdziv prijavljuje istu gresku koju sam vec ranije opisao:
Error: could not find libjava.so
Error: could not find Java 2 Runtime Environment.Jel ima neko ideju kako ovu gresku da otklonim?
13. јун 2004. у 2:05 pm #19636popac
УчесникProbaj da udjes u dir gde ti je dati program raspakovan pa odatle kucaj
puna/staza/do/jave -jar ime_programa.jarOvaj drugi recnik je super 😉
13. јун 2004. у 10:18 pm #19637bp21000
УчесникProbaj da udjes u dir gde ti je dati program raspakovan pa odatle kucaj
puna/staza/do/jave -jar ime_programa.jarDa. To je to. Sad radi bez problema!
A sa koje adrese mogu da skinem taj drugi recnik koji si pomenuo?14. јун 2004. у 2:48 pm #19638popac
УчесникNegde je bilo reci na ovom sajtu, pretrazi ga da se ja ne mlatim 😆
17. јун 2004. у 7:54 am #19639Nostromo
Учесник[quote=”popac”]Probaj da udjes u dir gde ti je dati program raspakovan pa odatle kucaj
puna/staza/do/jave -jar ime_programa.jarDa. To je to. Sad radi bez problema!
A sa koje adrese mogu da skinem taj drugi recnik koji si pomenuo?[/quote]A bice ti jos lakse ako u u svom /home/tvojeime/.bash_profile lepo upises putanju i do
jave i do izvrsnog fajla recnika. Tako neces morati da arcis po tastaturi.
A kad to uradis onda lepo napravis shortcut na desktopu sa komandom java -jar /putanja/do/izvrsnog/fajla/jdictionary.jar17. јун 2004. у 1:22 pm #19640popac
УчесникNece tako, mora da udje u dati dir gde je fajl:
mozes i launcher da nabudzis na desktop
cd /gde/ti/je/recnik && /usr/local/jre***/bin/java -jar recnik.jar18. јун 2004. у 1:59 am #19641bp21000
Учесникmozes i launcher da nabudzis na desktop
cd /gde/ti/je/recnik && /usr/local/jre***/bin/java -jar recnik.jarE, to mi kazi popac,brate! Ziv bio i veliki (ti) porast’o! 😉 Kako sam ponekad smotan u ovako banalnim stvarima, bez tebe bih se ovoga setio verovatno nikad, a mozda i pre toga 😆
18. јун 2004. у 9:58 am #19642Nostromo
УчесникNece tako, mora da udje u dati dir gde je fajl:
mozes i launcher da nabudzis na desktop
cd /gde/ti/je/recnik && /usr/local/jre***/bin/java -jar recnik.jarhoce, hoce, samo treba da se lepo namesti kao sto sam opisao.
Samo ti dodaj u .bash_profile ovo:
PATH=$PATH:/putanja/do/programa//jdictionary/jdictionary.jar:/usr/java/j2re1.4.1_05/binS tim da treba da obratis paznju da stavis tvoju verziju jave i da se reference odvajaju sa tacka-zarezom.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.