Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Re: Thorvalds goes insane on the internet.
- This topic has 27 одговора, 11 гласова, and was last updated 18 years, 6 months раније by BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
24. мај 2006. у 1:38 am #7410BrokeBodyУчесник
“Your job is being a professor and researcher: That’s one hell of a good excuse for some of the brain-damages of Minix.”
“An infinite number of monkeys typing into GNU emacs would never make a good program.”
“The main reason there are no raw devices [in Linux] is that I personally think that raw devices are a stupid idea.”
“My name is Linus, and I am your god.”
“The memory management on the PowerPC can be used to frighten small children.”
“If you still don’t like it, that’s ok: that’s why I’m boss. I simply know better than you do.”
“In short: just say NO TO DRUGS, and maybe you won’t end up like the Hurd people.”
“Modern PCs are horrible. ACPI is a complete design disaster in every way. But we’re kind of stuck with it. If any Intel people are listening to this and you had anything to do with ACPI, shoot yourself now, before you reproduce.”
“Anybody who tells me I can’t use a program because it’s not open source, go suck on rms. I’m not interested. 99% of that I run tends to be open source, but that’s _my_ choice, dammit.”
Which mindset is right? Mine, of course. People who disagree with me are by definition crazy. (Until I change my mind, when they can suddenly become upstanding citizens. I’m flexible, and not black-and-white.)
“I’m always right. This time I’m just even more right than usual.”
“The fact that ACPI was designed by a group of monkeys high on LSD, and is some of the worst designs in the industry obviously makes running it at _any_ point pretty damn ugly. ”
“My personal opinion of Mach is not very high. Frankly, it’s a piece of crap. It contains all the design mistakes you can make, and even managed to make up a few of its own.”
24. мај 2006. у 12:14 pm #44528msbУчесникIma karakterističan smisao za šalu, sa dodacima crnog humora. Otišli bismo predaleko ako bi to stanje duha nazvali “insane”.
24. мај 2006. у 7:03 pm #44529popeyeГлавни мајсторLjudi daju previše značaja njegovim izjavama, koje zapravo često jesu čist sarkazam. Koreni tih sarkastičnih opaski leže u Linusovom, u navratima i previše, opuštenom shvatanju cele priče oko Linuksa – što arhiva prepiske programera uključenih u razvoj jezgra pokazuje. Sama duhovitost nije mana, na kraju krajeva.
Opušten je jer je to ipak slobodan projekat (“radim šta hoću”), a svojim izjavama on to i naglašava. Ispostavlja se da to možda i jeste u duhu ovog načina razvoja softvera – gde neko kome se ne sviđa može praviti svoj projekat. Ne verujem da sam Linus sebe doživljava ni upola ozbiljno koliko mu to drugi znaju pripisati.
24. мај 2006. у 7:08 pm #44530popacУчесникOn u suštini tako i misli, a ovo je mnogo glup humor s njegove strane (ako je to uopšte rekao). I dok se RMS bori za slobodu, Linus se bori za novac i profit kako sam ja shvatio, a ne bi trebao! U suštini, mnogo bi bilo lepo da je BSD zaživeo kao Linux i da imam sve drajvere koji mi trebaju.
24. мај 2006. у 7:09 pm #44531MladenIsakovicУчесникOpušten je jer je to ipak slobodan projekat (“radim šta hoću”), a svojim izjavama on to i naglašava.
E zato Linux danas drži samo 2% tržišta na desktopu. Simple as that 💡
24. мај 2006. у 9:11 pm #44532miroslav_joksimovicУчесник[quote=”popeye”]Opušten je jer je to ipak slobodan projekat (“radim šta hoću”), a svojim izjavama on to i naglašava.
E zato Linux danas drži samo 2% tržišta na desktopu. Simple as that :idea:[/quote]
Thorvalds mi je uvek nekako bio cudan sa svojim izjavama ali OK, ne treba mu zameriti, takav je. Jednostavan, kratak i jasan, zar ne?!
24. мај 2006. у 9:54 pm #44533BrokeBodyУчесникLinus se bori za novac i profit kako sam ja shvatio, a ne bi trebao!
Pa sta ako se bori za novac?!? Da sam na njegovom mestu i ja bih se borio za novac. Covek voli novac, a sto ga pa ne bi voleo i ne zeli da zivi od vazduha kao RMS. 🙄 😀
24. мај 2006. у 11:08 pm #44534miodragzУчесникPrevise ga ozbiljno shvatate i sto se tice RMS on zivi od vazduha 😆
24. мај 2006. у 11:55 pm #44535LYbУчесникNormalno je danas da se covek bori za novac. Nekada se borio za zemlju, danas se to svodi na isto. RMS mi je, pravo da vam kazem smesan. Lik koji se seta cupav i bos, a ja treba ozbiljno da ga shvatim?
Ti sto zive od vazduha… Revolucionari su u principu samozivi sebicni skotovi (SSS). Razumem ja da neko ima ideale i da se bori za svoje ideje, ali to ne menja cinjenicu da je SSS. Normalan covek ce da se trudi da zivot svojih najblizih, najuze porodice, ucini sto udobnijim i da svojoj deci obezbedi sto bolju osnovu da startuju u zivotu, a to jedan SSS tesko da moze da uradi. Naravno, i tu moze da se zaglibi, pa da se postane bezdusni skot (BS).
Treba vagati, ne treba biti ni SSS ni BS.
Ekstremi nikada nisu bili dobri.25. мај 2006. у 12:06 am #44536miroslav_joksimovicУчесникNormalno je danas da se covek bori za novac. Nekada se borio za zemlju, danas se to svodi na isto. RMS mi je, pravo da vam kazem smesan. Lik koji se seta cupav i bos, a ja treba ozbiljno da ga shvatim?
Ti sto zive od vazduha… Revolucionari su u principu samozivi sebicni skotovi (SSS). Razumem ja da neko ima ideale i da se bori za svoje ideje, ali to ne menja cinjenicu da je SSS. Normalan covek ce da se trudi da zivot svojih najblizih, najuze porodice, ucini sto udobnijim i da svojoj deci obezbedi sto bolju osnovu da startuju u zivotu, a to jedan SSS tesko da moze da uradi. Naravno, i tu moze da se zaglibi, pa da se postane bezdusni skot (BS).
Treba vagati, ne treba biti ni SSS ni BS.
Ekstremi nikada nisu bili dobri.Apsolutno se slazem sa tobom. Napisao bih i ja roman o tome kako bi trebalo gledati na neke stvari u zivotu ali si vec napisao sve sto bih i ja…
Neka se bore za ideale. Ima ona od Bore Djordjevica: “Za ideale ginu budale”. Naravno, svaka cast izuzecima!!! 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.