Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Ramdisk u livelinux-u
- This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
DVSoftware.
-
AutorČlanci
-
27. juna 2004. u 9:33 pm #3904
SFilip
UčesnikProcitao sam forum o linuxo live linuxu pa sam i sam odlucio da napravim jedan live linux. Video sam da knoppix pravi ramdisk i /home i /var premesta u RAM memoriju. Kako da i ja ugradim ramdisk u moj livelinux ❓ Jos jedno pitanje: kako da stavim da se neka skripta pokrece pri pokretanju sistema ❓
Unapred hvala27. juna 2004. u 10:15 pm #19998ZivicAleksandar
UčesnikJedna od magicnih komandi za rd ti je data kao predlog za citanje na dnu man lilo-a, a inicijalizacione skripte su ti one sa .rc, i u njima postavljas kojim redom sta i odakle da se podize
read also: mkrd ili makerd.Mene muci totalno druga strana medalje, tj. kako da mu u standardnom lilo-u postavim root=/dev/rd, konkretno stavio sam mu na boot particiju MoviX, napatovao sve to u lilo.conf-u dobio lep splash screen ali kad stigne do montiranja root tu je vec kernel panik, pa ako neko ima ideju kako.
BTW
dokle si stigo sa svojom Live, cuo sam da se za to koriste neki programcici i vec gotove skripte, mklive ili opet tako nesto, treba da postji u MDK9.2.
Probao sam da instaliram pod 9.1 ali mi fali brdo stvari neki *box*, pa kad sam probao njega trazi neki boot_util>2 ili opet tako nesto.Kad bi pamtio sve sto mi vraca i sve sto mi trazi…..ima takva imena paketa da ih samo bog moze popamtiti.
28. juna 2004. u 12:13 am #19999DVSoftware
Učesnikhttp://www.mandrakeusers.org/index.php?showtopic=10855
god damn it
ja sam zavrshio beta verziju svog live cd-a i napakovao 1.7 gb programa na njega. Radi perfektno, dodushe kad mu se otkuca da ne detektuje scsi, neznam zbog chega.
I da netje da se pokrene na mashini koja ima <256MB ram-a, tako dje neznam zashto… prijavljuje no space left on device u toku bootovanja, x se podigne, i dalje nishta…28. juna 2004. u 12:59 am #20000ZivicAleksandar
UčesnikDa nije mozda sa 2.6 kernelom?
28. juna 2004. u 10:25 am #20001DVSoftware
UčesnikJESTE
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.