Hm, Ralink je jedan od proizvođača koji su malkice bolje podržani pod Linuksom, bar po rečima pročitanim na inostranim sajtovima. Postoje slobodni upravljački programi (“drajveri” po novogovoru), ali i proizvođač nudi svoje rešenje, čiji upravljački program možete pronaći na zvaničnim stranicama.
Moj Ralink 2570 nije radio očekivano pod otvorenim SUSE 10.2 sa slobodnim upravljačkim programom. Naime, pri iskopčavanju uređaja tastatura je prestajala da radi a pri gašenju se blokirao sistem.
Sa Ralinkovim je sve u redu… makar što se tiče tastature i zamrzavanja sistema. Još nisam postavio antenu na krov, tako da nisam čačkao dalje od toga. I mene interesuje da li će sve raditi pošto sam pročitao da je SUSE od verzije 10.1 izbacio iz svoje baze paketa upravljačke programe za ovaj čip jer su izazivali probleme sa stabilnošću. Hm…
Međutim, na računaru za na krilo (“laptop”) imam Mandrivu 2007 i kartica je odmah prepoznata po ubockavanju u USB utor. Zbog te činjenice mislim da bi Ralink 2570 svakako bolje radio na Mandrivi.
Šta ti izbacuje [code]# iwconfig[/code]?