Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Radne povrsine
- This topic has 27 odgovora, 4 glasa, and was last updated 19 years ranije by
Anonimni.
-
AutorČlanci
-
14. avgust 2007. u 5:17 pm #59452
Anonimni
GostKao sto rekoh, torrent radi, uvece dosta brze. Za one koji se ev. budu odlucili da instaliraju Zetu1.21 evo kratkog pojasnjenja:
– Raspakovati downloadovanu fajlu.
– MDF fajlu pomocu Magic ISO Maker konvertovati u BIN+cue
– Pomocu Nero Express startovati cue fajlu i proces rezanja pocinje….Srecno! ::)
15. avgust 2007. u 2:38 pm #59453sdfasfasffsdqqfdq
Učesnikevo torrent za BeOS Max Edition v5 03b (Eng) 1CD – http://www.mininova.org/get/601550
15. avgust 2007. u 5:14 pm #59454Anonimni
GostJa nabacih ( na HD ) Zetu 1.21…..
Ponavljam: ko pronadje torrent za Zetu v. 1.5 dobija gajbu piva! ::)
p.s. Posle v. 1.21 sledi v. 1.5, da pojasnimo…..
27. avgust 2007. u 5:31 pm #59455Anonimni
GostOk, moram da priznam da sam se zainteresovao za BeOS (hehe, skinuo sam Haiku vmware image :D), ali imam odredjenih problema. Sa sajta http://www.beosmaxfiles.org/# sam skinuo fajl iz dela “BeOS max distribution”. To je arhiva od 300 mb u kojoj je pregrst fajlova (jedan iso, nekoliko .img i nekoliko .cue). Pokusao sam da narezem po uputstvu za Linux, ali nisam uspeo. Moze li nekako da se sreze to iz k3b-a ili Gnomebakera? (koliko sam shvatio, treba na tom disku da bude .iso fajl i .img fajl, ali nijedan od ova dva programa ne daje za opciju da se reze 2 fajla na bootabilnom disku)
Moze li mi neko malo pomoci?
P.S.
kakav installer ima ovo cudo i da li je pretezak za instalaciju?27. avgust 2007. u 6:26 pm #59456Anonimni
GostResenje problema narezivanja je prosto: Dovoljan je Nero Express ( Ima ga sada i za Linux ). Otvoris, dakle, Nero “Disk Images or Saved Project”, nadjes “cue” fajlu ( beosova cue fajla ), kliknes na nju i proces narezivanja BeOS-a pocinje!
Sto se tice njegovog ( beosovog ) installera, i tu je stvar jasna: Proces instalacije ( oko 20 min ) tece glatko. Na pocetku pitanje je samo gde treba da se instalira BeOS. odredi se particija na HD koju BeOS prepravi na BeFS i tu se locira! Ne treba da se pravi Swap kao za linux. Kada se instalira, pita da li da instalira Boot Manager. I on je veoma prost – dovoljno da se stiklira sta zeli da se podize…. Taj 9 boo manager se inace po potrebi inicira iz konzole: naredbom “bootman”da podsetim: osnovni sajte za BeOS je http://www.bebits.com
Ako nesto nije jasno – pitaj O0
27. avgust 2007. u 6:53 pm #59457Anonimni
Gostrezao sam i na winu sa Nero-om ;). Taj .cue fajl je nesto malen (par kb) i kad sam stavio to u lap top, izasla mi je komadna linija slicna
[A:] _
(ako se dobro secam)
i tu sam stao…
edit:
kapiram da je on trebalo da povuce jos neke fajlove sa sobom ili stavec…27. avgust 2007. u 7:16 pm #59458Anonimni
GostOK, pokusacu da poblize objasnim:
Dakle, Nero, pa u okviru njega odabares Nero EXprress. On ( nero exprress ) te pita: What would you like to do? U padajucem meniju – poslednji folder ( fascikla ), otvoris ga pa ides dole na “Files of tipe”. Onda, opet, u njegovom padajucem meniju ( gomila file tipova ), pretposlednji je “nrg, iso, cue. To odaberes ( pre toga si ubacio Cd za narezivanje ) i otvori se prozor za narezivanje.
naravno cue fajla je mala ali ona pokrece dalje narezivanje iso fajle koja je nesto ispod 700 Mb.srecno! ::)
27. avgust 2007. u 8:06 pm #59459Anonimni
Gostkao sto vidis u mom postu, i pretpostavio sam da to tako treba da se sredi, ali mi je totalno bilo konfuzno ovo sto se desilo… Ajde probam, pa javljam rezultate (nadam se sa BeOS-a ;))
27. avgust 2007. u 9:04 pm #59460Anonimni
Gostdefinitivno mi ne treba dati Win u ruke, ne znam nista da uradim na njemu :D. BItno je da je sad sve u redu, instalira se BeOS na lap top (radi touchpad, ali ne registruje klik, sto nije bitno, prebacio sam neki stari mis). Vise utisaka bacam kasnije!
Hvala mnogo, Ljubo 😉
27. avgust 2007. u 9:11 pm #59461Anonimni
GostZavisi kako ides na net. Ja sam ranije bez problema izlazio koristeci modem , pa isdn a sada za adsl morao sam da skinem driver za via rhine mr. integr. kartu. ::)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.