Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Radeon 7500 i X…4.3.0
- This topic has 6 одговора, 2 гласа, and was last updated 21 years, 8 months раније by
veteran.
-
АуторЧланци
-
3. август 2003. у 11:27 pm #2813
veteran
УчесникNe igram igrice pa ovaj problem nisam primetio do trenutka posete nekih prijatelja. Da bi mogli da razgovaramo ja pokrenem Tuxracer da se se deca zabave kad ono jedan frame u 3 sekunde, neupotrebljivo. Grozno, net potraga bez rezultata, software ubrzanje, sve instalirano, SuSE 8.2 radi savreno, Mandrake 9.1 nikako. Da li neko ima sli?o iskustvo i daj boe neki savet. BTW SuSE ima X 4.2… Sve update pakete sam instalirao.
Zahvaljujem za svaku ideju.
P.S. Mandrake 9.0 radilo odli?o kad se se digne X.4. август 2003. у 3:08 am #12999popeye
Главни мајсторSta kaze glxinfo? Pogledaj da li je ukljucen direct rendering.
5. август 2003. у 12:34 pm #13000veteran
УчесникTo i jeste osnovni problem Direct Renderig No, zato sam i pitao.
U XF86Config-4 sve postoji:
Section “Module”
Load “dbe” # Double-Buffering Extension
Load “v4l” # Video for Linux
Load “extmod”
Load “type1”
Load “freetype”
Load “glx” # 3D layer
Load “dri” # direct rendering
EndSectionSection “DRI”
Mode 0666
Postoji i driver radeon.o i radeon_dri.soali se izgleda ovaj drugi ne u?tava, pregledao sam sve o tome na xfree86.org, sve to tamo kau sam uradio ali problem nisam reio. Mode 0666 zna? dozvoljeno je svima? Svaka ideja je dobro dola.
Zahvaljujem.
5. август 2003. у 11:40 pm #13001popeye
Главни мајсторNazalost nemam ATI RADEON karticu ni prakticnih iskustava sa njom, pa cu probati da pomognem sugestijama oko identifikacije problema.
Da li si probao da ukljucis detaljan prikaz za glxinfo?
# export LIBGL_DEBUG=”verbose”
# glxinfoTrebalo bi da ti da vise informacija o problemu sa dri modulom.
Takodje bi pomoglo ako bi poslao log X servera.
Svakako pogledaj http://dri.sourceforge.net i preuzmi poslednje verzije dri modula.
Javi sta si uradio.
6. август 2003. у 10:42 pm #13002veteran
УчесникKrivac je otkriven:
(EE) RADEON(0): [dri] RADEONDRIScreenInit failed because of a version mismatch.
[dri] radeon.o kernel module version is 1.7.0 but version 1.100.0 or newer is needed.
Ispada da je DRI noviji od kernel modula ili sam ja pogreno shvatio? Da li bi pomoglo da rekompajliram kernel?7. август 2003. у 2:15 am #13003popeye
Главни мајсторNema potrebe da rekompajliras kernel, dovoljno je da sa lokacije
http://www.xfree86.org/~alanh/
skines najnoviji izvorni kod drm kernel modula za tvoju verziju XFree86. To bi trebalo da resi problem.
8. август 2003. у 12:02 pm #13004veteran
УчесникPa postpio sam po uputstvu sa sajta i X se nepovratno sruio. Nije pomoglo ni vra?nje starog drivera (iz backup-a), ni iz konzole kompajliranje sa make modules make modules_install, nije pomoglo ni auriranje sa instalacionog CD-a, mada, ?ni mi se da je greka bila u tome to sam imao instaliran paket ATI Gatos enhanced drivers koji ne podrava DRI? ali kasno mi je palo napamet. Uglavnom, poto imam dovoljno prostora, napravim novu instalaciju i sve radi OK. Nisam mazonista da proverim gore to sam rekao, pa kad bude vremene proba? da oporavim staru instalaciju. Uzgred, ovo sam prvi put video da je clean instalacija napravila dva image-a Linux i Linux-enterprise i ovaj drugi stavila kao default?
Hvala na trudu, pozdrav pa ako neto uspem javi?. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.