Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › qmake
- This topic has 8 odgovora, 3 glasa, and was last updated 22 years, 10 months ranije by
Hauber.
-
AutorČlanci
-
30. septembar 2003. u 4:11 pm #2922
vlajas
UčesnikGde da pronadjem alat qmake?
Trenutno cackam Qt3 Designer.1. oktobar 2003. u 12:55 pm #13415dens
UčesnikOn ti je deo paketa QT i mislim da bi trebalo da dodas sa cd-ova qt devel paket. Medjutim ni posle toga nije u stazi, moras da ga dodas.
2. oktobar 2003. u 1:02 pm #13416Hauber
UčesnikTo ti je dobro pitanje jel na http://www.trolltech.com situ imao veoma dosta zalbi sto se tice qmake-a , ja sam upravo zavrsio jedan program u Qt 3 designer -u ali nikako mi ne ide od ruke da ka compile . Preko qmake napravim Makefile ali kada ga starujem prikaze mi toliko gresaka da prosto izgubim zivce , procitao sam u mandrakovom forumu sto se tice pravljenja programa da je veoma zabavno ” da samo ako imas debele zivce” Qt3 bi trebalo da bude zamana za Visual Basic ali po svemu sudeci nije ni priblizno dobar lkao Microsoft Visual Basic 6 .
Pozdrav
2. oktobar 2003. u 1:05 pm #13417Hauber
UčesnikAko si instalirao sve stvari koje su ti potrebne za Qt3 onda si se komanda i ostale neophodne stvari nalaze u /usr/lib/qt3 , sto ni meni nije bilo jasno zasto te opcije nije ubacio u bin >>>
4. oktobar 2003. u 8:28 am #13418vlajas
UčesnikImam u /usr/lib/qt3 sve instalirano.
Kako u stvari da nateram qmake da se izvrsava iz bilo kog direktorijuma.
qmake pravi Makefile u /usr/lib/qt3/bin/ direktorijumu ali na drugom mestu nece???
Zasto toliko gresaka???5. oktobar 2003. u 9:15 am #13419Hauber
UčesnikEvo ovako probaj da proveris gde ti on vidi QTDIR znaci
kucaj $ echo $QTDIR ako ti izbaci prazno moras da mu navedes gde se nalazi $QTDIR a to ces da uradis ovako
$QTDIR=/usr/lib/qt3 pa onda kucaj $export QTDIR , sada proveri da li si dobro naveo PATH znaci ponovo kucaj
$echo QTDIR , i sada bi trebao da ti izbaci u drugom redu
/usr/lib/qt3 , to bi znacilo da si dobro naveo PATH ,
Da qmake pravi make file , znaci kada si zavrsio project u qt3
designeru onda pomocu qmake pravis Makefile , ato radis pomocu komande $qmake -o Makefile *.pro (*.pro ovde navedi ime file-a koje si stavio na pocetku kao project) , neznam kakv si program pravio ali ako je nesto malo cisto ako si testirao kada napravis Makefile udji u njega i promeni mu jednu stvar ( $(SUBLIBS) -L$(QTDIR)/lib -L/usr/X11R6/lib -lqt -lXext -lX11 -lm ) znaci nadji ovaj red u Makefile-u i gde ti pise -lqt dodaj -mt znaci ovako bi trebalo da ti pise -lqt-mt , kada to uradis snimi ove izmene u Makefile-u i pokusaj da pokrenes program nadam se da ce biti uspesno javi mi sta si uradio …………POZDRAV
5. oktobar 2003. u 9:20 am #13420Hauber
Učesniksto se tice qmak-ovog bin-a znaci usrlibqt3bi ja sam to resio na ovaj nacin prebacio sam ceo qt3/bin u root-ov bin i radi mi ok bas sam compiliro neke programe koje sam radio i sve radi ok
8. oktobar 2003. u 1:55 pm #13421vlajas
UčesnikHvala puno.Trenutno sam na odmoru,ali javicu kad probam.
POZDRAV!11. oktobar 2003. u 8:43 pm #13422Hauber
UčesnikNema frke sve sto znam tu sam ………………
Pozdrav
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.