Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Pucanje konekcije na priblizno 300KB
- This topic has 14 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
Sioux.
-
AutorČlanci
-
2. jul 2007. u 2:20 pm #56617
Milos_SD
UčesnikDa i Telekomov postpaid (nadlanu) je isto lepo radio, bez pucanja.
2. jul 2007. u 6:34 pm #56618Plastelin
Učesnikkao prvo izvinite sto kasnim sa odgovorima, sredina ispitnog roka pa…
Dalje, sa ovim najstarijim drajverom “intel-536EP-2.56.76.0_12_06_2006.tgz” sam imao problema.. Znaci kada skuca konekciju, skuca i modem a i kernel.. Tako da sada koristim poslednji drajver, al sa ove adrese:
http://vouters.dyndns.org:8080/Intel/intel-536EP-2.56.76.0_2007_06_14.tar.bz2
(ako trenutno ne radi, posetiti malo kasnije!)Sto se tice novog soft. modema, sad je stvarno kasno.. kao sto rekoh, ocekujem da ce uskoro Telekom omoguciti ADSL i na mojoj centrali. Mreznu imam, al treba investirati u ADSL Ruter posto planiram konekciju izmedju dva kompa..
Proizvodjac modema je isto Sweex.. Pune oznake na oba chipa:
DQ82536EP
W431QG01
SELA2
INTEL ’01DY82538
W426QA81
1864DE
REV B
INTEL ’98Probao sam Beotel postpaid i sljaka odlicno.. Skinuo par vecih fajlova i nije ni zakasljalo.. Konstantan protok 3.5KB/s (plus-minus 0.02KB).. i skide sve bez problema..
Probao sam i taj nadlanu (042500500) i on radi oket.. samo sto sa njim ima problema sa pojedinim sajtovima, jednostavno nece da ih otvori (samo izbaci gresku kao da se nisam ni konektovao).. Npr. akademska mreza: http://www.bg.ac.yu ne radi (*.bg.ac.yu uopste – probao sam nekoliko sajtova, a mozda i nesto trenutno se ne slazu)..
Covece, ne mogu verujem da sam dzabe “cupao” kosu i cackao drajvere, podesavanja.. a problem samo u SMIN mrezi.. Al sad me samo kopka da li je na ostalim brojevima problem samo opterecenje il su nesto pogresno konfigurisali 😕
2. jul 2007. u 7:24 pm #56619dens
UčesnikTelekom omoguciti ADSL i na mojoj centrali. Mreznu imam, al treba investirati u ADSL Ruter posto planiram konekciju izmedju dva kompa..
Linux ti je dovoljan kao ruter a jedina investicija je dodatna mrezna kartica jer *treba ih imati dve*
Meni je kucna masina u ulozi nat/router/firewall i to radi bolje od bilo kog malog rutera koji mozes da nabavis…. ako ti treba i wireless ili vise prikljucaka na LAN strani, onda eksterni ruter ima smisla…
i naravno, ako ti provajder ne isporuci ruter… nego nesto sa USB prikljuckom…
2. jul 2007. u 8:58 pm #56620Plastelin
UčesnikNe poznajem dovoljno tu oblast (mislim na umrezavanje).. Ali, meni je potrebno da povezem 2 kompa na ADSL.. moj (Linux) i cimerkin (Windows XP – mada, sve vise joj se svidja Lin, tako samo da nadjem neku sarenu temu, “za zene”, i stavicu joj nesto tipa Kubuntu da se navlaci, onako polako, dozirano :)).. E sad, nije mi bitno da se kompovi vide medjusobno (gore se nisam lepo izrazio), samo da imaju izlaz na net.. I bitna stavka, ni jedan komp nece raditi 24x7online (ne zelim da zavisimo jedno od drugog iz prakticnih razloga, tako da moja masina bude ruter otpada).. Znaci nista vise mi ne treba (tipa dodatni prikljuci, wireless i sl.)..
Koliko sam skapirao ADSL ruter za razliku od ADSL modema se sam konektuje i odrzava konekciju u zivotu, nezavisno od racunara.. Jos samo da nadjem najpovoljniju varijantu i extra.. Trenutno sam odustao od potrage, jer prvo cekam da vidim sta ce da bude sa centralom (a evo vec se oduzilo, centrale CENTAR, DORCOL 2 imaju 100g a DORCOL 1 nista) a pre negde kada sam razgledao, najprimamljivije varijatne su bile:
TP-LINK TD-8840 (8840A/8810), Efficient Networks 5861 (tada je bila nestasica, ne znam sad), D-Link DSL-2540B, D-Link DSL-524T, D-Link DSL-504T (poslednja 3 ne znam cenovni rang).. (znaci sto povoljnije, ipak je studentski budzet u pitanju a opet da radi na granicama normale)..Konkretno kod EUnet-a podrazumevano dele USB varijante.. mislim:
SAGEM F@st 1201 (POTS lines/Annex a)
SAGEM F@st 1241 (ISDN lines/Annex b)a ruter moze da se uzme uz doplatu (objasnis im da koristis Linux i sl. – mada ih i ne interesuju razlozi), jednokratno iznajmljivanje 1700din (kada sam se raspitivao pre nekih mesec, dva – a da, tada je kod njih vladala nestasica rutera).. Kad vec pominjem cene, doplata za bonus splitter 420din.. Pa tako, sto bih iznajmljivao.. bolje da uzmem i imam svoj ruter (da ne zavisim od provajdera – a i biram sta cu da uzmem, ne odredjuju mi oni)..
3. jul 2007. u 8:21 pm #56621Sioux
UčesnikPlastično.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.