Poto je haos na tritu i ljudi pokuavaju svata da uvaljaju najbolje da kaem gde sam ga ta?o nabavio.
Firma se zove Nova computers ima reklamu u svakom broju SK-a za detalje. Modem je ina? Acorpove proizvodnje i kosta 1005 dinara. Ja sam instalirao ltmodem-kv-2.4.21_013mdk-8.26a9-1.i586.rpm driver (ima ga na heby.de).
Verujte svaki dinar se isplati – sinoc sam za nepuna 2 h na netu uspeo da skinem jedno 70 MB materijala za sta mi je do sada pod Winom trebalo bar 4h. Ne verujem da je modem toliko bolji od onog sto sam imao do sada. Pre bih rekao da je do Linuxa. Da ne pominjem pogodnost skidanja preko CVS-a.
E sad da ne ispadnem mnogo pametan, nemam pojma kako funkcionise taj CVS server. Prvi put sam cuo za njega u julskom SK-u. Zanima me da li moze da se dobije spisak dostupnih paketa na njemu (i kako naravno), kao i da li dobijam neko obavetenje u konzoli da je skidanje odreenog fajla zavrseno. Naime, skinuo sam izvorni kod za Wine ali kasnije se pojavila greka pri instalaciji (kae da je makefile stariji nego onaj u configu i da ponovo pokrenem configure – to sam uradio jedno desetak puta ali nita) pa me zanima da nisam mosda prekinuo skidanje prerano (u konzoli se vie nije pojavljivalo nita novo par minuta, kursor je stajao ispod zadnjeg reda ali mi nije izbacio localhost…