Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Problemi sa Partition Magic-om nakon instalacije MDK 9.1
- This topic has 7 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by Aleksandard.
-
АуторЧланци
-
25. октобар 2003. у 1:15 pm #2982misko_wolfУчесник
Do pre nekoliko dana koristio sam M 9.0, koji je bio dignut na malom SCSi disku, XP je bio na IDE Maxtor 20Gb. Nakon sto sam kupio novi disk Maxtor 80Gb odlucim da sve stavim na njega jer je mnogo brzi. Prvo sam instalirao XP i dao mu particiju C od 10Gb, nakon toga u PMagicu 7.0 uradio resize particije i oslobodio prvih 200Mb od pocetka diska za linuxov Boot. Instalirao sam Mandrake 9.1 i to Boot u tih prvih 200Mb, / u sledecu particiju 5 Gb posle XP-a, i swap na kraju diska. Sve odlicno radi i Mandrake i Xp, ali ako udjem u partition magic on odmah prijavljuje error 116 i nudi popravku, a ceo disk vidi kao BAD!!! Prvi put sam se presao i rekao mu da popravi pa mi je pobrljavio ceo disk i morao sam sve iz pocetka. XP mi je potreban jer sam jos uvek pocetnik u Linuxu. Interesuje me da ji je neko imao ovakav problem.
Takodje imam problem sa Mandrakom 9.1.
Instalirao sam najnovije drajvere sa Nvidijinog sajta (4496). Sve u X-u odlicno radi, ali kad izadjem iz X-a, sve je necitko i slova su ogromna, bukvalno napamet kucam komande. U Mandraku 9.0 sa ovim nisam imao nikakvih problema. Ne znam da li je to zabog novije verzije XFree86.Unapred hvala
🙂
25. октобар 2003. у 2:10 pm #14178LotarУчесникNe znam zasto si ga iskomlikovao toliko. Na mom racunaru imam xp, W98 i MDK9.1. Prvo sam stavio W98, pa xp na primarne particije a onda sam od ostatka napravio extended particiju i na njoj u prve tri logicke sam stavio MDK a u cetvrtoj logickoj NTFS. Dizem sistem sa Boot magicom a lilo je na Linux particiji a ne u MBR-u. Sve lepo radi iz prve.
25. октобар 2003. у 6:39 pm #14179ostresУчесникSto se tice problema da PM moguce da se buni zbog Ext3 fs-a (ako njega koristis), mada i inace nije preterano dobro resenje sa njim praviti Linux particije.
25. октобар 2003. у 9:35 pm #14180NightweaverУчесникu pravu je covek, malo komplikovano…ne treba ti ta boot particija..a probaj da instaliras PM 8.0 pa vidi da li i on prijavljuje gresku.
Sto se tice XFree problema…uradi u shellu komandu xf86config pa tako podesi stvari. Onda rucno podesi da ti je drajver za graficku u /etc/X11/XFree86config nvidia(znas vec sta treba da radis) pa vidi da li to resava problem.27. октобар 2003. у 12:22 am #14181AleksandardУчесникOdgovor za sve :
PM 7.0 ce ti uvek prijavljivati gresku to je do njega i nema veze sa MDK linuxom kao sto si i sam video sve ti lepo radi tako da ne znam sto ga u opste palis (mislim na P.Magic)
Sto se tice zadnjih drajvera to si u pravu imaju neki bag i nema sta da podesavas posto se sami podese … Kad se izadje iz grafickog sistema konzola poludi sto se tice slova i boja ja imam tri ditribucije razlicite linux-a na hardu i to se desava na svakom tako da cemo to tek moci resiti instalacijom novih drajvera kad se pojave …27. октобар 2003. у 9:09 am #14182NightweaverУчесникcekaj, zasto onda ja ni sa jednom verzijom Linuxa na koju sam do sad stavio NVidia drajvere(ove poslednje) i rucno podesio XFree86 fajl nisam imao problema sa slovima?!? btw drajveri u MDK i inace ne menjaju XFree86 jer i dalje ostavaljaju u delu Driver:nv a ne nvidia kao sto bi trebalo! 😉
27. октобар 2003. у 2:53 pm #14183misko_wolfУчесникOcistio sam disk, instalirao sam normalno XP i dao mu 10 Gb, a posle toga u Partition Magicu 8 posle XP particije napravio / i swop, pa posle toga jos dve particije od ostatka diska, jednu Fat 32, da mogu da zapisujem na nju iz linuxa, a drugu NTFS.
Instalirao sam MDK 9.1 u njegovu particiju, a lilo se butuje iz hda, i nema problema jer ne trazi da bude iz prvih 1024…
Nije mi potreban Boot Magic, jer lilo sve radi – butuje 2 XP-a (jedan na starom disku, i novi) + MDK 9.1.Problem sa slovima sam resio tako sto sam u XF86Config-4 ubacio
Option “IgnoreDisplayDevices” “TV”
a u lilo.conf napravio izmenu
vga = 0x0317
posle reboota sve odlicno radi – kad izadjem iz X-a slova su normalna.Hvala vam puno svima na pomoci i inspiraciji, a nadam se da ce ovo nekom da koristi, a ako ne bude koristilo bar nece da skodi, a ako ne skodi…
😀
30. октобар 2003. у 10:04 pm #14184AleksandardУчесникNIGHTWEAVER
da za MDK je to XF86Config-4
Ali meni na mojim distribucijama a to MDK,SUSE i GENTOO
zadnji NVIDIA drajveri menjaju tako da svaki fajl je vec bio podesen posle instalacije drajvera…misko_wolf je nasao jedno alternativno resenje koje pomaze ali opet nije to to ….
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.