Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Problemi sa oss398d
- This topic has 3 одговора, 3 гласа, and was last updated 22 years, 5 months раније by
popeye.
-
АуторЧланци
-
18. март 2004. у 10:00 am #3441
nukleus
УчесникInstalirao sam drajver za moju muzicku karticu vt8235 na asusovoj ploci ali zvuk mi i dalje nije radio u Linux Mandrake-u 9.1 mdk0.13. Posle toga sam negde procitao da treba da instaliram neki OSS. Skinuo sam OSS398d i instalirao i zvuk je proradio. Ali radi samo 15 minuta posle cega se deaktivira na neki nacin. Posle sam procitao da je potrebno platiti da bi se mogao normalno koristiti OSS. Da li postoji neki nacin da se ovo resi bez nadoknade autoru ovog sistema. HVALA! ❓
18. март 2004. у 11:05 am #17469popeye
Главни мајсторALSA podrzava tvoj chipset, potrebno je samo da podesis module preko datoteke /etc/modules.conf. Potpuno uputstvo za instaliranje ALSA sistema (podrazumevano je instaliran, tebi su bitna podesavanja, mada mozes instalirati i najnoviju verziju) nacices na adresi:
http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php3?module=via82xx
19. март 2004. у 6:41 am #17470brainkilla
УчесникMeni je ALSA odlicno radila na 9.x Mandraku, ali sada je na desetki zvuk los, tih i krckav. Kada prebacim na OSS, kvalitet je tu, ali ipak imam nekih sitnijih problema.
sadrzaj /etc/modules.conf
probeall scsi_hostadapter imm ppa
probeall usb-interface usb-uhci ehci-hcd
above snd-via82xx snd-pcm-oss
alias sound-slot-0 via82cxxx_audio
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/tts/LT0 ltserial
alias /dev/modem /ltserial
alias /dev/nvidia* nvidialspci -vv
Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235 AC97 Audio Controller (rev 50)
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 4720
Control: I/O+ Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- SERR-Ne znam tacno koje parametre da ubacim, da bi radila ALSA ok. Plus, problemi sa grafickom -nvidia- se javljaju svaki put kad promenim drajver, odn. kad koristim ALSA-u – X se ne podize, vec moram da reinstaliram drajver i tada radi. A taman sam mislio da sam resio problem graficke uputstvima sa nvidia-inih foruma.
19. март 2004. у 1:02 pm #17471popeye
Главни мајсторJos uvek nisam isprobao 2.6 liniju jezgra (ni Mandrake 10), tako da mogu samo da pretpostavljam. Mislim da je 2.5 razvojna verzija jezgra prerano promovisana u stabilnu (2.6) i da jos uvek ima dosta problema za ispravljanje.
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.