Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Problemi sa Intel-536ep modemom
- This topic has 4 odgovora, 5 glasova, and was last updated 22 years, 1 month ranije by
Loading.
-
AutorČlanci
-
10. jul 2004. u 10:29 pm #3956
radnaskela
UčesnikMozda je trulo da kazem da sam pocetnik u koriscenju Mandraka ali istina je. Imam problem sa detektovanjem modema Intel-536ep. Iako mi je kernel 2.6 pokusao sam bilo gde na netu da nadjem resenje za njega, medjutim jedino sto sam nasao su drajveri za modem i to za kernel 2.4.xx . Prema tome jedino mi preostaje da instaliram odgovarajuci kernel. Imao sam dva resenja i nijedan mi nije proradio:
1. Nasao sam kernel na CD-u Mandraka 10.0 Offical i instalirao ga. Resetovao masinu i pokusao da podignem Linux medjutim na pola puta nemoze da nadje neki init string kako bi podigao module i ne moze da mountuje neke fajl sisteme i tu se zaglavi.
2. Skinuo sam source sa http://ftp.kernel.org i to 2.4.26. Uradio make oldconfig,make dep, make modules, make bzImage i kod make install i make modules_install on meni prijavljuje da se radi o source koji nije mdk koji ne odgovara mandraku. Koliko sam ja razumeo to je source za sve ostale distribucije a nije za Mandrak!!!! Jel to moguce?
Dakle, molim za pomoc . Ko god je resio sebi taj problem ili vec zna resenje i na prvi i na drugi problem neka mi kaze sta treba da uradim?
Hvala, Sremac12. jul 2004. u 6:36 am #20253brale
Učesnik2. Skinuo sam source sa http://ftp.kernel.org i to 2.4.26. Uradio make oldconfig,make dep, make modules, make bzImage i kod make install i make modules_install on meni prijavljuje da se radi o source koji nije mdk koji ne odgovara mandraku. Koliko sam ja razumeo to je source za sve ostale distribucije a nije za Mandrak!!!! Jel to moguce?
Dakle, molim za pomoc . Ko god je resio sebi taj problem ili vec zna resenje i na prvi i na drugi problem neka mi kaze sta treba da uradim?
Hvala, SremacImas na cetvrtom disku kernel 2.4 i njegov sorce pa ga instaliraj preko mcc-a. posle toga ces dobiti dual kernel, odnosno moci ces da dizes sistem sa kernelom 2.6 ili 2.4 . pokusaj sa modemom ponovo kda seve ovo pripremis
13. jul 2004. u 10:32 am #20254popac
UčesnikA imas i za 2.6 kernel neku beta verziju. Ustvari je to drajver za 537ep modeme koji u sebi sadrzi i podrsku za 536ep koliko sam ja razumeo.
Evo ti linka pa probaj, ja jos nisam probao ali planiram fda instaliram taj modem kod klinca kojem cu nasilno da instaliram linux Mandrake 10http://developer.intel.com/design/modems/support/drivers.htm odaberes drajvere za 536ep modeme i citas redme od pocetka, kod jednogf drajvera ti pise da je za 24 kernel sa podrskom za 2.6
13. jul 2004. u 7:29 pm #20255goxon
UčesnikDrajvera za 536ep i kernel 2.6 nema popac i mislim da je glupo da lazes ljude sa svojim fantazijama…
Niko u svetu ga nije naso a ti ga nalazis u sourceu za 537ep genijalno. Da te poducim:
source je isti i za 536ep i 537 ep razlika je samo u define direktivama i close source delu lib ali kad promenis skriptu i prekompajliras drajver Intel536ep.ko on nece da radi sa modemom
intel 536ep provereno. Mislim da je glupo da se pravis pametan i da ti izmisljas kako sad ima drajvera i ti si ga naso pored sve diskusije oko tog drajvera na ovom sajtu. Da ti uprostim: kad ga kompajliras dobijes modul ubacis ga u kernel on okrene broj pocne da zvizdi i tako zakove racunar da moras da ga gasis. glupo je da ljudima dajes laznu nadu…da se uzalud mlate
to sto si ti video nije u readme fajlu za 536 nego 537ep…13. jul 2004. u 7:58 pm #20256Loading
Učesnikna sajtu lepo pise:
Requisities:3. an Intel soft modem (537, 537EP, 537SP, 537AA or 537EA)
Nazalost goxi je u pravu… ne postoje drajveri za 2.6.x kernel za 536… tako da smo i dalje prinudjeni da oristimo 2.4.x kad ocemo na net… ne moz to bez kabla, a Goxi?
E da popac, with all do respect, molio bih i tebe i sve ostale da bar kad je hardver u pitanju, iznosite samo proverena resenja… sta bi bilo da je te je radnaskela poslusao i , ne daj Boze,sprzio modem… kao sto oce da se desi kad je “ispravljanje drajvera jer Intelovi inzenjeri nemaju pojma” u pitanju…
Nista licno samo ne bih da neko na*ebe jer smo ga mi neproverenim informacijama naveli da napravi sr*nje -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.