Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Problemi na novom kernelu
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 10 months раније by ostres.
-
АуторЧланци
-
21. март 2005. у 11:19 am #5012ostresУчесник
Evo konacno sam presao sam na kernel 2.6. Uspeo sam da iskompajliram kernel iz drugog pokusaja (prvo sam bio nesto debelo zezno pa mi sistem nije izbacivao nista na monitor) i posle testiranja rada raznih programa ustanovio da sve radi i da je sistem stabilan pa sam
krenuo da instaliram drajvere. Najpre za graficku i tu je usledilo prvo odusevljenje. Da li su novi nvidijini drajveri toliko dobri ili ima veze i sa kernelom neznam ali sve sto angazuje graficku se primetno brze izvrsava. Zatim sam odmah presao na tv kartu (kworld) jer sam cuo da lirc0.7 u konbinaciji sa novim bttv drajverima koji su ukljuceni u novije verzije 2.6
kernela moze da se podesi i podrska za daljinac. Instalirao sam paket lirc i na moje veliko odusevljenje konacno je daljinski za tv kartu proradio.Na brzinu sam sastavio .lircrc za kdetv i sve je radilo bez problema. Kada sam danas probao da koristim daljinski problemi. Ucitao sam lirc_gpio preko modprobe (nisam bio siguran kako da odradim da se automatski
ucitava lirc_gpio i pokrece lircd pa sam to preskocio) pokrenuo lircd (vidi se pokretanje procesa u kde cuvar sistema) medjutim kada pokrenem irxevent samo me pprebaci na sledeci red konzole odnosno irxevent se ne startuje ali zato ugasi i lircd. Posle sam pokusao da podesim
ucitavanje lirc_gpio pri podizanju dodavsi u /etc/modprobe.conf
aliac-char-major-61 lirc_gpio
medjutim sistem ih ne ucita niti prijavljuje neku gresku. Takodje ne mogu da podesim ucitavanje drajvera za modem (Lucent Ltmodem) iako sam i za njih dodao odgovarajuce
linije u modprobe.conf,vec starno moram da pokrecem ./autoload skriptu iz direktorijuma gde sam raspakovao drajvere.
Ne znam da li dolazi do gubitka linkova pri gasenju sistema ili sta je u pitanju. Jel ima neko
ideju?
Pozdrav.21. март 2005. у 11:57 am #26019salacУчесникOnako odokativno mi se cini da pri kompajliranju kernela nisi ukljucio podrsku za /dev pseudo-fajlsistem. On je oznacen kao ‘obsolete’ u novoj 2.6 grani, ali gomila non open-source drajvera se i dalje oslanja na /dev.
21. март 2005. у 11:11 pm #26020ostresУчесникZnaci natrag u laboratoriju 😥
23. март 2005. у 1:50 am #26021ostresУчесникPrekompajlirao sam kernel sa ukljucenim devfs i devpts ali opet isto. Malo sam cito dokumentaciju u okviru kernela i tamo pise da treba instaliratai i demon devfsd. Mozda je u tome problem, ali opet ako neko koristi ovaj kernel i nem ovakvih problema…..
Da ne treba da iskljucim udev?23. март 2005. у 5:53 pm #26022LYbУчесникProveri u /dev da li po rebootu nestaju linkovi koje si definisao. Ako nestaju problem ti pravi udev. Ili ubaci u konfiguracione fajlove udeva da ti sam pravi te deviceove, ili pri bootu dizi skripte koje ih prave, najbolje da ih pozivas iz /etc/rc.d/rc.local.
Ako te sve to mrzi, iskljuci udev… mada sam ga ja zavoleo 🙂
24. март 2005. у 1:23 pm #26023ostresУчесникDefinitivno je problem do udeva i brisanja linkova. Konkretno za modem se pravi link /dev/modem -> /dev/ttyLT0. Krenuo sam malo da ceprkam po dokumentaciji
udeva ne bi li provalio kako da nazovem modem a da ga udev ne obrise – za sada bezuspesno.
Inace ne bih da isklucujem udev jer je to nesto sto je novo i od sada ce postojati u
kernelu tako da je bolje sto pre nauciti ziveti sa njim 😆24. март 2005. у 5:12 pm #26024ostresУчесникModem sredjen idemo dalje 😆
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.