Početak › Forumi › Prvi put na Linuksu? › Problem zvuka i Mozila Thundersbird
- This topic has 54 odgovora, 11 glasova, and was last updated 15 years, 6 months ranije by
GoranSTX.
-
AutorČlanci
-
21. januar 2011. u 12:06 pm #86339
na12
GostKlikni na Computer ikonu na desktopu,idi na file system pa na etc,pa modprobe.d,pa tu nadji fajl alsa-base.conf.Na njega desni klik pa nadji u onom meniju sto ce ti se otvoriti opciju Open as Administrator,pa klikni na nju.Kad ti se otvori Text Editor(gedit),dodaj na kraju u jednom redu ovo
options snd-hda-intel model=generic
i onda klikni na File,pa Save u Text Editor-u.Posle restartuj sistem,pa vidi da li radi zvuk.21. januar 2011. u 7:51 pm #86347Leposava
GostHvala Vam na pomoci i trudu.Sad je,ja bar mislim,sve proradilo,ali uz sedenje za racunarom coveka koji zna da radi u linuxu.Uh,nije bilo jednostavno,ali su mu mnogo pomogli vasi saveti.Nadam se da cu i ja,polako,savladati ovaj program.Hvala svima. :beer:
22. januar 2011. u 8:05 am #86350LINUSER
GostDakle, svi smo ovde samo gubili vreme. Krajnje vreme je da se uvedu detaljna pravila (lepog) ponašanja na forumu.
Life is a Two-way Street
…Posting the equivalent of ‘Nevermind, I fixed it.’ in your thread or deleting your own posts for similar reasons is not only selfish and useless to the community, but a complete waste of resources and everyone’s time. Also, demanding help or showing an obvious impatience toward getting it is unwanted here….
22. januar 2011. u 8:13 am #86351na12
GostZasto tako mislis,pa zar nije leposava napisala da joj je mnogo pomoglo to sto smo ovde pisali.Ne vidim u cemu je problem.
22. januar 2011. u 9:11 am #86352burga
Gost@LINUSER
Ovo je deo foruma posvećen početnicima. Od njih se očekuje da prave početničke greške. Niko nema obavezu da im pomaže, ali niko ni nema pravo da se na njih ljuti.22. januar 2011. u 9:19 am #86353velial
Gostbilo bi lepo da napišeš šta je bio problem, za neke buduće generacije.
22. januar 2011. u 9:27 am #86354LINUSER
GostUkoliko vi ne vidite nikakav problem, znači da ja grešim.
22. januar 2011. u 10:07 am #86355tomaja
Gost[OFF-TOPIC]
LINUSER jeste u pravu, ne toliko za ovaj post već generalno, a to je da ne postoje jasno definisana pravila kojim bi trebalo da se novi a po nekada i već registrovani korisnici usmere i edukuju kako obavljati komunikaciju na forumu (ovom ako i drugim).
Nedostatak pravila ili bolje rečeno smernica i upustava jeste moj višegodišnji propust koji je nastao iz činjenice da dugo vremena potreba za njima jeste bila zaista retka kao i to da jednostavno nisam nalazio vremena. Naravno, to ne znači da neće biti ponavljanja grešaka ali onda će biti dovoljno da se novi ili postojeći korisnik uputi na link sa objašnjenjem kako postaviti pitanje, kako odgovarati i generalno, kako se ponašati u komunikaciji, bez ulaska u raspravu.
Da ne bi izmišljali toplu vodu i ako je neko spreman da predloži, eventualno prevede, nešto što smatra kvalitetnim “READ BEFORE POST” i/ili “FORUM RULES” upustvima neka to slobodno pošalje meni ili GoranSTX-u (nadam se da je ovo ok) na PP pa da to konačno sredimo.
[END of OFF-TOPIC]
Za nastavak ove diskusije otvorena je nova tema http://linuxo.org/content/pravila-foruma22. januar 2011. u 11:24 am #86356Leposava
GostMomci,mnogo mi je zao sto ste pogresno shvatili ovo sto sam napisala.Kad sam rekla da je dosao covek koji zna da radi u linuxu,tu sam mislila na sebe ,koja ne znam,a ne na vas.Izvinite sto je to,mozda,bilo nespretno napisano,ali uopste se nije odnosilo na vas.Vi ste nam bili od velike pomoci i nadam se da cete biti i u buduce.Ne znam sta je bilo,ali je pomogao zadnji savet-options snd-hda-intel model=generic sa restartovanjem racunara.
22. januar 2011. u 11:48 am #86357LINUSER
GostHvala ti što si se javila. Life is a Two-way Street. Onako bi ostalo – ‘Nevermind, I fixed it.’
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.