Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Problem sa zvukom uz video
- This topic has 5 одговора, 2 гласа, and was last updated 16 years, 9 months раније by
dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
27. октобар 2009. у 6:26 pm #11556
burga
УчесникElem, kad pustim ikakav video (divX, dvd, flash) zvuk je jedva čujan i moram da pojačam zvučnike do maksimuma. U svim programima (vlc, kaffeine, mplayer). Audio koji je samo audio (ogg, mp3, internet radio) se čuje normalno. Gde da tražim problem (i rešenje)?
Sistem je Kubuntu 9.04.
27. октобар 2009. у 7:45 pm #81613dukenukem_4d
Учесникprvo mi pada neki advanced audio mikser za pulse audio :-
(ako je na nekoj trenutno nedostupnoj kontroli smanjeno na 50% )
u stvari kmix valjda ima sve kontrole ,ali nisu sve dodate u glavnu formu ???
(ima opcija u meniju ,i čekiraju se one sa čudnim imenima O0 )27. октобар 2009. у 8:48 pm #81614burga
УчесникTja, Problem je što KMix neće da se podigne – krene pa padne. Ali sam otvorio alsamixer i stavio sve na maksimum, sad je 40-60% na zvučnicima uz 100% u softveru dovoljno za normalno slušanje (samo moram da stišava audio).
Vidim ja da će biti fresh install čim se pojavi stabilan 9.10
27. октобар 2009. у 9:15 pm #81615Анонимни
Гост@burga: Vidim ja da će biti fresh install čim se pojavi stabilan 9.10
Moz’ da bidne al’ ne mora da znaci – da ce fresh install da resi problem sa zvukom. Ja sam odradio upgrade ( sa 9.04 na 9.10 – Carmic Coala i, doduse beta verzija. Dobio sam dodatne probleme sa podesavanjem zvuka. Sada posle svakog dizanja sistema prvo u konzoli otvorim alsamixer, dignem Master – sa 0 na 90% pa u Audacity postavim mikrofon, sa Frontmic:0 na Mic:0, da bi npr. Skype mogao da se koristi. Mozda ovo moze i elegantnije da se odradi ( iz konzole ) ali posto je Beta verzija u pitanju – takoreci privremeno resenje do finalne verzije – nisam hteo da se bakcem oko toga…. ^-^
p.s koristim GNOME
27. октобар 2009. у 11:15 pm #81616burga
УчесникTja… Ovo je bio upgrade, a nešto nisam voljam da radim dva konsekutivna upgradea. Nezavisno od valjanosti bilo koje verzije.
28. октобар 2009. у 7:24 pm #81617dukenukem_4d
УчесникMeni nešto ne ide onaj plazmoid za mrežu na kubuntu 9.04 :'(
a zvuk je valjda ok ??? ovde se ide , on u stvari ima sve kanale kao i alsamixer
settings –> configure channelsda nije baš zbog updatea povezano, a da se odradi dpkg reconfigure za neke pakete (ne znam tačno šta sve) ili ono što čisti konfiguraciju za te zvučne pakete ? (ali koje sve tačno i kde pakete)
od koje verzije je bio upgrade ? na 8.04 beše još kde 3 (valjda)
EDIT
evo na trećoj slici 😀
izgleda i kod mene je malko slabiji zvuk kad ide video ???
kde4/phonon nekako posebno kanališe audio ,video i druge zvučne izvore ?ovde sam uradio prefer/defer za jedan od ove dve kartice i na onoj sa tarabicon je jači zvuk O0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.