Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Debian › Problem sa Wireless Internetom na Debianu
- This topic has 6 одговора, 5 гласова, and was last updated 12 years, 10 months раније by INT80.
-
АуторЧланци
-
27. јун 2010. у 11:04 am #11958GrimУчесник
Pozdrav narode. Imam problem sa wireless – om na Debianu. WiFi kartica koju koristim je RainkJet WL-150-G. Drajveri za nju postoje, i ucitani su. Firmware sam skinuo i iskopirao u /lib/firware. Fajl /etc/network/interfaces sam upisao sledece stvari:
auto wlan0
iface wlan0 inet static
wireless-channel 11
wireless-essid ParComp AP
wireless-mod MasterNapravio sam pppoe konekciju i resetovao mrezu komandom /etc/init.d/networking restart , dhcp kao pokusava da dobije adresu, to traje neko vreme, prijavi da nije dobio adresu, pokrene se pppoe konekcija ali internet ne radi. Gde sam pogresio, pomozite molim vas.
PS: Cisto kao informacija, na internet se ( u Windowsu ) konektujem tako sto se prvo konektujem na AP, a nakon toga pokrenem pppoe konekciju.
I da saljem dmesg i iwconfig ispise.
27. јун 2010. у 11:43 am #84725GoranSTXУчесникProveri nakon konekcije da li je u /etc/resolv,conf upisan validan DNS server. Ako nije unesi ručno DNS servere koje tvoj provajder koristi, ili neki od javnih DNS servisa npr. OpenDNS (208,67,220,220 i 208,67,222,222)
27. јун 2010. у 12:28 pm #84726GrimУчесникRadi, napokon 😀
Hvala ti Gorane.
E sad jos samo da skontam kako da umrezim brata i da izdelimo konekciju i uspeo sam :laugh:27. јун 2010. у 12:37 pm #84727GoranSTXУчесникZa umrežavanje dva kompa je najjednostavnije da im dodeliš statičke IP adrese u istom rangu, a za deljenje internet konekcije možeš da koristiš neki od GUI firewall-ova, nisam se mnogo bavio time pa ti ne mogu preporučiti koji tačno da probaš…
28. јун 2010. у 9:08 pm #84728dukenukem_4dУчесник1. pomocu firestartera je bilo moguce,bar mislim da je bilo ???
(negde sam neke slike stavljao,mislim da može da se podigne dhcp3 server
tako da onaj drugi računar dobije adresu automatski -valjda iz samog firestartera ,kažu if lucky)
http://www.fs-security.com/docs/connection-sharing.php2. easy rc firewall generator ,mislim da ima opciju i za deljenje neta ???
http://connie.slackware.com/~alien/efg/
(ovo je za slackware ,recimo pogodno)3. ovde nešto za mandrivu , u slikama O0
http://code.google.com/p/ndis-actiontec/downloads/detail?name=InternetSharingHOWTO.tar.gz&can=2&q=/offtopic
meni ne radi dobro u FF open cointaining folder ,pošalje mu pogrešan string dolphinu ???
a od nedavno otvori text file u notepadu 😀EDIT
ovo pokaže probao sam nešto da brčkam ali nisam ništa ni osposobio ali ni previše iskvario ???
izgleda kao da ispred ‘file:/path/to/folder’ firefox doda /home/username ???stvarno ali stvarno mi fali opcija koja je bila ranije ‘file properties’ u tom ##”%$ download prozoru 😡
29. јун 2010. у 8:09 pm #84729DrLove73УчесникMeni je dovoljan i Gedit ili nano 😀
Ali inace koristim shorewall skripte i webmin interface za njih. Nema mocnije kontrole od shorewall-a, ima cak i naprednu kontrolu brzina protoka po portu, IP, itd.
19. март 2012. у 6:21 pm #87731INT80Гостiptables i nat je resenje za tebe.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.