Početak›Форуми›Linuks distribucije›Debian›Problem sa Wireless Internetom na Debianu
- This topic has 6 odgovora, 5 glasova, and was last updated 11 years, 8 months ranije by
INT80.
-
AutorČlanci
-
27. juna 2010. u 11:04 am #11958
Grim
UčesnikPozdrav narode. Imam problem sa wireless – om na Debianu. WiFi kartica koju koristim je RainkJet WL-150-G. Drajveri za nju postoje, i ucitani su. Firmware sam skinuo i iskopirao u /lib/firware. Fajl /etc/network/interfaces sam upisao sledece stvari:
auto wlan0
iface wlan0 inet static
wireless-channel 11
wireless-essid ParComp AP
wireless-mod MasterNapravio sam pppoe konekciju i resetovao mrezu komandom /etc/init.d/networking restart , dhcp kao pokusava da dobije adresu, to traje neko vreme, prijavi da nije dobio adresu, pokrene se pppoe konekcija ali internet ne radi. Gde sam pogresio, pomozite molim vas.
PS: Cisto kao informacija, na internet se ( u Windowsu ) konektujem tako sto se prvo konektujem na AP, a nakon toga pokrenem pppoe konekciju.
I da saljem dmesg i iwconfig ispise.
27. juna 2010. u 11:43 am #84725GoranSTX
UčesnikProveri nakon konekcije da li je u /etc/resolv,conf upisan validan DNS server. Ako nije unesi ručno DNS servere koje tvoj provajder koristi, ili neki od javnih DNS servisa npr. OpenDNS (208,67,220,220 i 208,67,222,222)
27. juna 2010. u 12:28 pm #84726Grim
UčesnikRadi, napokon 😀
Hvala ti Gorane.
E sad jos samo da skontam kako da umrezim brata i da izdelimo konekciju i uspeo sam :laugh:27. juna 2010. u 12:37 pm #84727GoranSTX
UčesnikZa umrežavanje dva kompa je najjednostavnije da im dodeliš statičke IP adrese u istom rangu, a za deljenje internet konekcije možeš da koristiš neki od GUI firewall-ova, nisam se mnogo bavio time pa ti ne mogu preporučiti koji tačno da probaš…
28. juna 2010. u 9:08 pm #84728dukenukem_4d
Učesnik1. pomocu firestartera je bilo moguce,bar mislim da je bilo ???
(negde sam neke slike stavljao,mislim da može da se podigne dhcp3 server
tako da onaj drugi računar dobije adresu automatski -valjda iz samog firestartera ,kažu if lucky)
http://www.fs-security.com/docs/connection-sharing.php2. easy rc firewall generator ,mislim da ima opciju i za deljenje neta ???
http://connie.slackware.com/~alien/efg/
(ovo je za slackware ,recimo pogodno)3. ovde nešto za mandrivu , u slikama O0
http://code.google.com/p/ndis-actiontec/downloads/detail?name=InternetSharingHOWTO.tar.gz&can=2&q=/offtopic
meni ne radi dobro u FF open cointaining folder ,pošalje mu pogrešan string dolphinu ???
a od nedavno otvori text file u notepadu 😀EDIT
ovo pokaže probao sam nešto da brčkam ali nisam ništa ni osposobio ali ni previše iskvario ???
izgleda kao da ispred ‘file:/path/to/folder’ firefox doda /home/username ???stvarno ali stvarno mi fali opcija koja je bila ranije ‘file properties’ u tom ##”%$ download prozoru 😡
29. juna 2010. u 8:09 pm #84729DrLove73
UčesnikMeni je dovoljan i Gedit ili nano 😀
Ali inace koristim shorewall skripte i webmin interface za njih. Nema mocnije kontrole od shorewall-a, ima cak i naprednu kontrolu brzina protoka po portu, IP, itd.
19. marta 2012. u 6:21 pm #87731INT80
Gostiptables i nat je resenje za tebe.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.