Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Problem sa prozorima
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 16 years, 8 months раније by duja.
-
АуторЧланци
-
21. јануар 2008. у 9:37 pm #9750raphaУчесник
Instalirao sam Compiz na Slack-u 12 čisto da probam. To sve radi, ali ima dva problema.
Prvi je što nemam deo prozora gde se nalaze close, minimize imaximize dugmići. Drugi problem je što se desktop pager na panelu “izdužio”.
Zna li neko kako da popravim ovo?
21. јануар 2008. у 9:50 pm #66871racaУчесникDodaj sledeće u xorg.conf:
[code]
Option “AddARGBGLXVisuals” “true”
Option “TripleBuffer” “true”[/code]pa restartuj X i prozori bi trebalo da budu normalni.
22. јануар 2008. у 11:35 am #66872raphaУчесникNije uspelo.. 🙁
Reci mi, molim te, u koji deo xorg.conf-a da ga ubacim? Ja sam ga stavio u sekciju gde je grafička karta..22. јануар 2008. у 5:20 pm #66873DVSoftwareУчесникpokreni kde-window-decorator
22. јануар 2008. у 7:29 pm #66874racaУчесникNije uspelo.. 🙁
Reci mi, molim te, u koji deo xorg.conf-a da ga ubacim? Ja sam ga stavio u sekciju gde je grafička karta..Ovo treba da dodaš u sekciju Screen, to nisam naglasio. U deo xorg.conf koji počinje sa
——-
Section “Screen”
Identifier “Screen0”
….
ubaci sledećeOption “AddARGBGLXVisuals” “True”
DefaultDepth 24bez linije Option “TripleBuffer” “true”
za početak, pa javi je li rešilo problem.
22. јануар 2008. у 8:28 pm #66875teMplaryumУчесникHmm, ne znam koji window decorator imas aktiviran, ako si dobio emerald uz Compiz, kucaj u konzoli (pod uslovom da si namestio sve dodatne opcije u xorg.conf-u):
emerald –replace
Meni je radilo savrseno ^^.
A za desktop pager, da li jos imas isti broj desktopa kao i pre Compiza? Mislim, imas 4 izduzena umesto 4 poredjana u kvadrat? U svakom slucaju, proveri broj virtuelnih desktopa u compizconf-u (ne secam se gde je tacno ta opcija, ali mislim da imas search box gore levo).
22. јануар 2008. у 9:07 pm #66876DVSoftwareУчесникcompiz fusion ima kde-window-decorator koji prikazuje tebi trenutno izabranu dekoraciju u kde-u
22. јануар 2008. у 11:54 pm #66877raphaУчесникIzvinjavam se nisam bio kod kuće pa nisam mogao odmah da odgovorim.
Nažalost, ni ovo poslednje nije pomoglo. Vratio sam na staro komandom
#kwin –replace –display :0.0 &Sada je sve po starom ali compiz i dalje ne radi nikako. Reče mi jedan prijatelj da ta verzija na Slacky.it nije baš najbolja.
U svakom slučaju hvala vam svima na trudu.. 😉
11. фебруар 2008. у 10:04 pm #66878dujaУчесникimas detaljno objašnjenje na sledećem linku, podrazumeva se da koristis NVIDIA graficku i KDE
http://blejach.blogspot.com/2008/02/slackware-12-i-compiz.html
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.