Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Problem sa panelom (RESENO)
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 16 years, 7 months раније by
JA_SAM.
-
АуторЧланци
-
8. јануар 2010. у 12:00 pm #11687
radak
УчесникNije nekakav problem ali mene muci.. Sve je bilo u redu dok nisam napravio update i sad mi se desilo ovo.
Sve se nabilo u desnu stranu i ne mogu da rasporedim kako je bilo. Uvjek ostaje na istom mjestu.
Najveci mi je problem sto ne vidim minimizirane programe, na gnome znam kako se zove ali na kde ne znam..8. јануар 2010. у 1:31 pm #82628na12
УчесникMislim da ti fali ovde windows list aplet,tako mu je naziv na gnometu.Probaj da ga ubacis iz podesavanja panela.Posto ne koristim KDE,ne mogu ti vise pomoci,valjda ce naici neki korisnik,ako ne uspes to da namestis.
8. јануар 2010. у 2:48 pm #82629MladenIsakovic
УчесникOtključaj widgete u KDE-u, desni klik na donji panel, izabereš panel settings, kad se proširi, klikni na add widget, dodaj taskbar (pri dnu liste je), i pomeri ga gde hoćeš. Panel je ok, ali nemaš taskbar-a na njemu, na njemu ti je lista programa i minimizovanih i normalnih, i nemaš ga. To je rešenje.
8. јануар 2010. у 3:03 pm #82630radak
УчесникTo je to.. Task Manager , nikad ne bi pomislio da je to, a lijepo pise….
8. јануар 2010. у 3:04 pm #82631JA_SAM
УчесникMeni nikako nije jasno zasto KDE/Gnome drzi takve funkcije do kojih korisnik moze doci sa par klikova,funkcije koje bas mogu da ti osakate desktop ukoliko ne znas sta radis .A sitnice kao dodati My Computer ili Trash na desktop drze duboko zakopane u gconf(npr u slucaju Gnome-a).
To mi je prosto misterija. 🙂
8. јануар 2010. у 3:11 pm #82632MladenIsakovic
УчесникA jbg…..
A gde gnom čuva wallpaper sliku, ili ide sistemom samo u confu upiše putanju, pa sistem prikaže sliku odatle? U KDE-u me nervira što ne mogu da promenim wallpaper ni iz jednog pregledača slika, a budući da koristim gThumb kao image-viewer (nekako mi najviše odgovara), zanima me da li gnom kopira negde wall koji postaviš iz pregledača i gde, da bih plazmi mogao dati putanju, posle samo iz gThumba da menjam wallove…..?
A ako to radi iz config fajla, onda je to nemoguće….9. јануар 2010. у 2:09 pm #82633JA_SAM
УчесникPa cita iz foldera u kome se nalazi wallpaper,za postavljanje je potrebno samo desni taster misa/set as wallpaper.E sad sta se to desava na KDE nebi znao. 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.