Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Problem sa OSS-om
- This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated 21 years, 5 months ranije by
Slsimic.
-
AutorČlanci
-
3. februar 2005. u 3:53 am #4786
Zarko
UčesnikInstalirao sam OSS sistem skinut sa njihovog sajta na mdk10.1off(imao sam pre toga problema sa zvukom u filmovima koji je kasnio na kartici cm8738). Posle regularno protekle instalacije u KDE kontrolnom centru prijavljuje mi sledecu gresku u Sound sistem:
Error – KDE control module
There was an error loading the module.The diagnostics is:
Library files for “libkcm_arts.la” not found in paths
Possible reasons:
*An error occurred during your last KDE upgrade leaving an orphaned control module
*You have old third party modules lying around.Pri instalaciji OSS-a izbrisao sam sve sto je bilo u vezi sa cmipci(drajver za zvucnu) iz
/etc/modprobe.conf. Kako mogu ovo da sredim i da li mogu da napravim da mi arts radi i pod OSS-om (predpostavljam da treba da se ispravi gore navedena greska)?3. februar 2005. u 5:36 am #24562Zarko
UčesnikSredjeno. OSS se instalira u /root/oss direktorijum. Potrebno je samo biblioteke iiz /root/oss/lib prebaciti u /usr/lib. Iz /usr/lib obrisati biblioteku libasound.so.2 i ponovo je kreirati tj linkovati na biblioteku libsalsa.so.2.0.0 ,koja je iskopirana sa ostalima iz root, komandom
#ln -s libsalsa.so.2.0.0 libasound.so.2U sound sistem u KDE kontrolnom centru postaviti OSS (mozda i ne mora) i sve za sada radi savrseno cak sam i uspeo po prvi put u zivotu na linuxu da podesim midi.
8. februar 2005. u 2:51 am #24563Bryce
UčesnikBolje se prebaci na ALSA Sound Server. OSS je preslab prema mogućnostima ALSA-e.
9. mart 2005. u 7:54 am #24564Slsimic
UčesnikAjde brate onda mi reci kako na ALSI da se namesti MIDI kad već ima tol`ke mogućnosti.
Ja sam se zaj*bavo nekoliko dana, istrošio sve sopstvene i tuđe ideje, probao sve što sam našao na forumima, bio na ALSA sajtu i gledao opcije modula snd-via82xx ali i dalje nemam MIDI. 👿
I kad uradim cat /dev/sndstat kaže mi da MIDI device NOT enabled.
Pa ako neko zna šta treba nek javlja brate, ja sam već izgubio svaku nadu. Mislim, MIDI imaš na zvučnim kartama već 20god. i ako MIDI nije standard onda ne znam šta jeste i ako SuSE, MDK i ostale “User frendly” distribucije ne mogu MIDI da ti uključe po default-u onda stvarno ne znam gde su sprcali ovih 10 i slovima deset godina. -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.