Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Problem sa instalacijom drijvera za štampač [sređeno]
- This topic has 6 одговора, 5 гласова, and was last updated 18 years, 8 months раније by cvale.
-
АуторЧланци
-
20. октобар 2005. у 12:08 pm #6347ostresУчесник
Pokusao sam da instaliram drajver za stampac koji je u gz.sh obliku sa sh ime_paketa i izbacio mi je sledecu poruku:
Verifying archive integrity…OK
Uncompressing Lexmark Printer Drivertrap: usage: trap [-lp] [arg signal_spec …]Isto mi se desilo i pri instalaciji patcha za jednu igru koji je bio u .sh obliku.
Sa instalacijom nvidia drajvera .sh npr nemam problema.
Jel moze neko da mi rastumaci sta ovo znaci?20. октобар 2005. у 4:33 pm #36091mmirilovicУчесникŠta se kaže u dokumentciji tog drajvera. Da li ima README ili
INSTALL fajl? Da li postoji uputstvo na sajtu sa kojeg si skinuo drajver?20. октобар 2005. у 7:54 pm #36092TRULIУчесникKoji Lexmark,OS….
Ja koristim Lexmark Z25 a, OS je Mandrake 10.1 i radi odlicno!!!lexmarkz35-CUPS-2.0-1.gz.sh ove drajvere sam njos davno naso na netu i rade ok
21. октобар 2005. у 4:18 pm #36093LimitManУчесник[code]
root@darkstar:~# help trap
trap: trap [-lp] [arg signal_spec …]
The command ARG is to be read and executed when the shell receives
signal(s) SIGNAL_SPEC. If ARG is absent (and a single SIGNAL_SPEC
is supplied) or `-‘, each specified signal is reset to its original
value. If ARG is the null string each SIGNAL_SPEC is ignored by the
shell and by the commands it invokes. If a SIGNAL_SPEC is EXIT (0)
the command ARG is executed on exit from the shell. If a SIGNAL_SPEC
is DEBUG, ARG is executed after every simple command. If the`-p’ option
is supplied then the trap commands associated with each SIGNAL_SPEC are
displayed. If no arguments are supplied or if only `-p’ is given, trap
prints the list of commands associated with each signal. Each SIGNAL_SPEC
is either a signal name in or a signal number. Signal names
are case insensitive and the SIG prefix is optional. `trap -l’ prints
a list of signal names and their corresponding numbers. Note that a
signal can be sent to the shell with “kill -signal $$”.
root@darkstar:~#[/code]
So … ostaju ti dve stvari
[code]
sh file.sh –help[/code]
pa nam prekopiraj shta kazhe mada ne verujem da tjesh mnogo dobiti … Medjutim mozhda dobijesh opciju da odpakujesh drajver i instalirash ruchno
[code]
editujesh file.sh
[/code]
nadjesh gde koristi “trap” (inache se radi o shell scripti)i ispravish greshku sam
[code]
Nadjesh drugu verziju drajvera koja ima ispravnu instalaciju ili podrzhava tvoju verziju sh-a[/code]24. октобар 2005. у 1:33 pm #36094ostresУчесникOtpakovao sam arhivu sa sh imepaketa.sh -keep. U dobijenom folderu sam nasao drajvere u obliku RPM paketa koje sa rpm2tgz-ovao, instalirao i sad stampac sljaka 😆
25. октобар 2005. у 4:41 am #36095LimitManУчесникklap klap klap 😀
31. јануар 2006. у 6:42 pm #36096cvaleУчесникAlo gde nadjoste te drajvere za lexmark imam x1180 i suse 9.1 i za njega drajvera nigde na netu. imal neki link?
Cvale -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.