Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Problem sa hard diskom
- This topic has 7 odgovora, 8 glasova, and was last updated 20 years, 4 months ranije by
popac.
-
AutorČlanci
-
26. februar 2006. u 6:57 pm #7062
uzicanin
UčesnikNe znam gde da stavim ovu temu, ali posto ipak ima neke veze sa Mandrivom, ovde cu.
Naime, ortak resio da stavi linux na komp, ali kako je “bogom dan” za racunare nesto je s**bo i
sad uopste nemoze da ponovo instalira Windows.
Znaci Linux (Mandriva 2006) se normalno instalira i sljaka, ali Windows ni da primirise.
Prvo, uopste nije hteo ni da pocne instalaciju (kopiranje ) fajlova na racunar, tj. prikazivao je neku gresku kao da Windows ne moze da koristi tu particiju (a NTFS je ).
Posle, kada sam preko repair konzole popravio MBR , prekopirao je fajlove, ali kad je restartovao sistem ,izbacio je neku gresku, kao “invalid file table”22. mart 2006. u 12:58 am #41592c
Učesnikako si “napredni” korisnik, to bi trebalo samo tako da znas………
22. mart 2006. u 1:45 am #41593LimitMan
UčesnikUzmi lepo fdisk … obrisi sve particije (mozes i partition magic ako si neiskusan sa ovim … samo ako ga imas na bootabilnom cd-u) pa probaj ponovo ..
22. mart 2006. u 2:22 am #41594BrokeBody
UčesnikOff-Topic
ako si “napredni” korisnik, to bi trebalo samo tako da znas………
E ovo sa ovim zvezdicama i zvanjima je obicna glupost! I sta sad, ja sam Velemajstor i sad treba da kidam?!? 🙄
Glupost je samo zato sto se na ovom forumu mnogo brzo dobijaju zvezdice i zvanja, dok ti na drugim forumima u vezi GNU/Linux operativnih sistema za tako nesto treba mnogo vise poruka.
23. mart 2006. u 1:48 am #41595miroslav_joksimovic
UčesnikIzgleda da mirise na novi hard, aaa?! Mozda imas bad sektore na njemu…
23. mart 2006. u 6:50 am #41596crveni1
Učesnikkod mandrive starijih veryija sam imao ovaj problem a hd mi je i dalje u savršenom stanju. mislim da ti je u pitanju bug… ili možda nije???
23. mart 2006. u 11:02 am #41597pedjaman
UčesnikKod starijih verzija mandrive je bio problem sa par chipset-ova (intel, nf2).
Proveri da nemaš bad sector-a. Ja sam tako mislio da mi je HD u savršenom stanju pa sam se iznenadio 🙂Probaj program HDDRegenerator ali nemoj koristiti chkdsk pre toga jer će on maskirati oštećenja. Sa njim možeš da detektuješ greške i popraviš ako oštećenja nisu fizička. Provereno više puta i radi odlično.
25. mart 2006. u 2:19 pm #41598popac
UčesnikGlupo pitanje… je li primarna particija, je li ima ono boot? Ja sam imao isti problem jednom i sećam se da sam ga rešio, ali ne pitaj me kako, bilo odavno.
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.