Imam problem sa hardiskom koji je u fioci.
Dok je bio formatiran kao FAT32 mogao sam da ga izvadim iz fioke i sistem bi radio normalno.
Otkad sam ga formatirao na EXT3 i mauntovao sa putanjom /mnt/bekap svako put kad ga izvadim iz fioke sistem neće da se podigne i prijavljuje poruku o grešci.
Prvi put sam pomislio da je to zbog toga što ga nisam odmauntovao, pa sam ga vratio i podigao sistem, zatim sam ga odmauntovao, ugasio računar i ponovo pokušao da startujem sistem koji mi je ponovo prijavio istu grešku da ne može da pristupi disku.
Kad sam ga ponovo vratio i podigao sistem proverio sam da li je disk mauntovan i video sam da nije, proverio sam da li je disk upisan u fajlu /etc/fstab i /etc/mtab i nisam našao ništa.
Zanima me gde pravim grešku, jer je nemoguće da disk sa FAT32 particijom može da se izvadi napolje, a disk sa EXT3 particijom na kojoj nije ništa bitno za sistem ne može.
Pogledao sam da li možda može da se koristi supermount, kao da je u pitanju cd ili zip disketa, ali nju ne mogu da upotrebim.
Ponovo sam isformatirao hard na FAT 32 i sistem se podiže normalno bez njega, što znači da neko iz sistema ima kontrolu nad diskom, čak i kad je odmauntovan, a kontrolu gubi onog trenutka kad je disk formatiran na FAT32.