Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › Problem instalacije Suse 10
- This topic has 11 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 5 months раније by
stefke_w_.
-
АуторЧланци
-
9. март 2006. у 8:00 am #7111
Darkopo
УчесникPocetnik sam u svetu linuxa pa sa odlucijo da isproba suse 10,
Downlodovo sam(DVD), instaliro i sve je lepo radilo i suse kao i win xp.
Po prilicno mi se svideo sve do trenuka kada sm probao da ga reinstaliram i od tada nikako nemogu da ga insaliram pono.
Uvek stignem do dela instalacije kada se resetuje i prvi put pokrece gde trazi da unesem username i password koji ne znam posto uvek preskoci deo kada zadajem root password i korisnika.
Probo sam i da formatiram disk i ponovo isto, potom sam skino alatku za hitchi hard disk i sa njime ponovo formatiro disk (trajalo je skoro 7 sati) potom pokreno instalaciju i pono stizem do istog dela.Ima li pomoci za moj SUSE 10
9. март 2006. у 8:58 am #42126Nemos
Учесникgde trazi da unesem username i password koji ne znam posto uvek preskoci deo kada zadajem root password i korisnika.
malo objasni kao to preskočiš. ❓
Moraš dati passwod makar za root-a.9. март 2006. у 9:56 am #42127Darkopo
УчесникButujem ga sa dvda, formatiram obe particije po difoltu,izaberem jezik,programe , krene instalacija ……… tera……stigne do mesta kada kaze da ce da se restartuje i pokrene prvi put to i odradi.
Kada se prvi put poigne odmah mi trazi korisnicko ime i paswword, Tako da preskce onaj deo kada mu zadajem rooot password i korisnike.9. март 2006. у 10:14 am #42128offman
УчесникPosle tog prvog restarta treba da ti se pojavi meni na kojem ima nekoliko opcija među kojima je tebi najbitnija “Boot from Hard disc” ili takko nekako. Zatim odabereš tu opciju i tek posle te pita za postavljanje šifara za root korisnika i običnog korisnika.
9. март 2006. у 11:43 am #42129Darkopo
УчесникMa problem je u tome sto bas to preskoci
9. март 2006. у 12:29 pm #42130miroslav_joksimovic
УчесникMa problem je u tome sto bas to preskoci
OK i sta ti se onda pojavi kada to preskoci? Pitam jer sam SuSE koristio zaista dugo a sa 10.0 verzijom se i odvojio od njega. Dakle, sta ti se tad pojavi to preskoci? Nisi precizirao. 🙄
9. март 2006. у 3:23 pm #42131slaks
УчесникPosle tog prvog restarta treba da ti se pojavi meni na kojem ima nekoliko opcija među kojima je tebi najbitnija “Boot from Hard disc” ili takko nekako. Zatim odabereš tu opciju i tek posle te pita za postavljanje šifara za root korisnika i običnog korisnika.

Ne razumem kako može da preskoči ovo kad ne zna šta si odabrao??
10. март 2006. у 7:52 am #42132offman
УчесникPrvi put kad se ubaci CD treba ići na opciju Installation, a drugi put (dakle nakon restarta) odabrati prvu opciju “Boot from Hard Disk”.
10. март 2006. у 9:33 am #42133miroslav_joksimovic
УчесникIzgleda da ti prijatelju uopste nisi opisao problem do kraja. Sta tebi u stvari nece da ucita? Sta preskace? Imas li boot kakav ti je slaks stavio u slici ili ne? ❓ 🙄
10. март 2006. у 8:54 pm #42134Darkopo
УчесникResijo sam problem…….
Skino sam suse 10.1 beta
Instalacija je prosla bez ikakvih problema.
Kako i zasto nije htela posle 6 pokusaja verzija 10 neznam .
Ali bitno je da ovo radi i da sam mogo zadovoljan sa linuxsom 😆 😆Hvala na trudu..
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.