Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › problem cudnog smrzavanja, bttv??
- This topic has 6 odgovora, 3 glasa, and was last updated 21 years, 6 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
3. februar 2005. u 7:54 pm #4791
dens
UčesnikImam Pinaclle PCTV karticu i interesantan problem… posle par minuta ili manje ceo MDK se smrzne, ukljucujuci misa i tastaturu… osim zatecene slike u TV aplikaciji (KDETV, xawtv..)
Dakle, unutar tog prozora ziva slika i dalje postoji. Jeini nacin oporavka je RESET.
Kad racunar podignem sa knoppix-om sve radi normalno i nikad se ne smrzava. Sumnjam na bttv drajver ili drugi srodni podsistem (video4linux).
Ima li neko ideju sta mi je ciniti ?
3. februar 2005. u 8:11 pm #24573Off-Topic
UčesnikTeraj tvtime i nebrini, ostalo je zivo sr.nje, i meni je xawtv smzavao, a odkad teram tvtime, i ono malo kanala sto moze da se dohvati antenom koja visi na shtrikovima za vesh u zastakljenoj terasi, radi bez problema, kao i ceo sistem, bar za saqd, posto josh nisam probao da izgooglujem drajvere a shtrikove, pa cu valjda onda moci i da je pomeram :wink:, ali do tad TVTIME rules
4. februar 2005. u 10:48 am #24574Maras
UčesnikNabavi fftv,on ti pruza moguscost snimanja i boljio je od tv time-a.
5. februar 2005. u 8:14 pm #24575dens
UčesnikNabavi fftv,on ti pruza moguscost snimanja i boljio je od tv time-a.
Teraj tvtime i nebrini, ostalo je zivo sr.nje, i meni je xawtv smzavao
Mislim da niste pazljivo procitali sta se dogadja. Nemam ja problem sa ovim ili onim programom… svi programi se TV kartici obracaju preko nekog veznika. U tom lancu moraju da budu video4linux i/ili bttv drajver.
Ja imam sliku u KDETV i cak nemam nekih primedbi na njen kvalitet, ali se sve osim same slike zaglavi veoma brzo. Problem je naravno u veznicima koje je MDK instalirao, i to su kernel modulii.
Dokaz da je tako sto kad podignem sistem sa KNOPPIX-om (koji ima samo xawtv na raspolaganju) sve radi kako treba…
Znaci pitanje je kako da update-ujem BTTV ili v4l drajver…
6. februar 2005. u 10:35 pm #24576Off-Topic
UčesnikAj za pocetak, da ne nagadjamo, koji distro i koju verziju kernela koristish, a ako je 2.4.20 ili matorije, definitivno moras da radish upgrade. To ti je do MDK9.1, 9.2 vec ima sve odgovarajuce drajvere, ali za koju TV-karticu, i to bi bilo dobro da naglasish.
7. februar 2005. u 8:58 am #24577dens
UčesnikSto se kartice tice pise (mada pogresno), Pinnacle PCTV
OS: MDK 10.1 CE kernel 2.6.8-10 cini mi se (default iz 2.6 grane)
Kao sto rekoh radi odlicno na knoppinx-u…
7. februar 2005. u 5:25 pm #24578Off-Topic
UčesnikSobzirom da se bakces sa 2.6 kernelom, nisam siguran da ti mogu dati ama bilo kakav savet, jer sa njim nemam nikakvog kontakta, sto se tice starijih izvedbi tipa 2.4 pinnacle sam resavao po principu /etc/modules.conf i modules fajlova, u moduls ispod reda scsi-host-adapter stavim bttv, a u modules.conf optios bttv card=39 radio=0 pll=1, i tako mi to cudo proradi.
Za sad toliko, a koji su odgovarajuci fajlovi kod tebe, to ti najbolje znash. -
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.