Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Proba distroa?2 Linuxa-1 sistem?
- This topic has 17 odgovora, 10 glasova, and was last updated 21 years, 2 months ranije by
bobobob.
-
AutorČlanci
-
11. jun 2005. u 9:59 am #29304
bobobob
UčesnikDo sada od linuxa sam probao: Suse 9.0, 9.1, 9.2, Knopix, Slackware 10.0, Gentoo i konačno Ubuntu 5.04 Hoary HedgeHog:D i stvarno sam prezadovoljan, radi savrseno, brz je, prepoznao mi je sav hardver i sve radi besprekorno…nemam nameru da ga menjam ali uvek imam jednu particiju slobodnu za testiranje novih distribucija.
11. jun 2005. u 11:35 am #29305LYb
UčesnikCekaj, ti bi da na slack stavis kernel neke druge distribucije? Zasto bi to radio, pa slack koristi vanilla kernel. Samo idi na kernel.org i skini najnoviji iz grane koja ti treba (2.4 ili 2.6), kompajliraj i to je to. Mozes i sa nekog od slackovih mirrora da skines najnoviji iz slackware-current.
Inace, ljudi, ko ne zna: koristite slapt-get, i te kako se isplati. Moze i sa GUI-jem.
11. jun 2005. u 12:41 pm #29306kmilos
UčesnikDupkilat – imao sam problema sa forumom. Izvinjavam se.
11. jun 2005. u 12:46 pm #29307kmilos
UčesnikI ja sam se silno razočarao Yoper-om. Jeste brz iz kutije ali se samo raspadne kad kreneš da ga prilagođavaš – init skripte su katastrofa koliko su neorganizovane i neuredne, prave špagete. Zajednica im je slaba, malo paketa ima, a nisu ništa ni osvežili od januara. Ja više volim Gnom a njihovo pakovanje je dosta bagovito jer su skoncentrisani na KDE. U svakom slučaju imaju da ga peglaju godinama, a i malo zatvoreniji princip razvoja im baš i ne pomaže, to je preveliki posao za jednog čoveka (samo je jedan Pat izgleda). Šteta što ne dopuštaju više ljudima da doprinose i poboljšavaju, jer je ideja dobra, ja bih najrađe koristio neki takav LSB distro koji kombinuje sve najbolje: rpm+apt, kudzu…
Onda sam posle probao Arch koji je skroz ok, kažu sličan Slack-u po filozofiji. Zajednica je velika i sjajna, razvoj transparentan, paketa ima puno (i to sve vruće verzije), a i njihov pacman menadžer paketa nije loš (kažu sličan emerge-u). Uglavnom dosta govori i to da je napokon prestigao Yoper na DistroWatch-u (koji vidim samo pada li pada). Jedina mana je što se veći deo instalacije svlači sa mreže tako da čovek mora da bude na dobroj vezi da bi ga instalirao i osvežavao, i što nije LSB. Mada imaju i live verziju sa Xfce-om koja se zove Archie.
11. jun 2005. u 6:03 pm #29308zAkiLi
UčesnikI ja sam se silno razočarao Yoper-om.
Takodje se mogu sloziti sa ovom konstatacijom. Koristio sam Y nekoliko dana, i moram priznati da sam se razocarao isto toliko koliko sam se odusevio kada sam vidio brzinu odmah posle instalacije.
Koristio sam veliki broj distribucija, cisto iz znatizelje. Trenutno koristim suse 9.3 (ovo je prvi suse koji sam zadrzao vise od par dana) i mogu reci da sam prilicno zadovoljan.
12. jun 2005. u 2:20 am #29309Off-Topic
UčesnikProbao sam i to, ali poshto nemogu nigde da nadjem mkinitrd za Slack, to i chini onih 90% vmlinuz-a koje nemogu da poteram, ali me to i interesovalo, da li mogu noviji kernel (vanilicu) na “stariji” Slack, sho ochigledno kod MDK nemoz ni za zivu glavu ???
12. jun 2005. u 11:28 am #29310LYb
UčesnikMa moze na slacku sta hoces 🙂
Nego, kako mislis da ti slack ne radi sa mkinitrd?
12. jun 2005. u 12:28 pm #29311bobobob
UčesnikUpravo sam podigao Linuxo 0.3, i mogu reći da su prvi utisci pozitivni, brzina je ok, prepoznao mi je sve uređaje, tu su svi potrebni programi za normalan rad, svaka čast za wallpaper sa srpskom zastavom, u svakom slučaju preporuka.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.