Kao prvo ne znam kako ovo da pitam al nadam se da ce me nekoj da me razume.
Znaci recimo da imam ruter koji se kaci na net-u. posle rutera imam switch koji je povezan sa ruterom i na switch-u imam prikaceno 2 kom. E sada recimo da jedan kom je IP 192.168.1.101 a drugi 192.168.1.102. I oba imaju SSH na port 22.
E sada pitanje je kako da se od spolja da se zakacim na neko od njih. Recimo da mi je javna IP adresa 111.111.111.111 i kada uspisem “ssh 111.111.111.111” na koja masina cu da se zakacim po default-u?
Pokusao sam da instaliram nesto sa no-ip na obe masine i recimo da sam prvu krstio test1.no-ip.com a druga test2.no-ip.com i kada pokusam da se najavim preko SSH-a bilo na test1 ili na test2 uvek me zakaci na test1. Znaci i “ssh test1.no-ip.com” i “ssh test2.no-ip.com” uvek idu na test1 masinu. Ne znam na pr. ako forwardiram porte 22 na obe IP adrese dali ce onda da zna gde da se najavi, ili sta?
Isto samo ovo pokusao da izvedem i na neke vmware masine, znaci ista situacija samo sto host ima centos i dve vmware masine. Mislio sam da nesto uradim sa iptable-om al nemam poima gde i kako da pocnem.
Znam da je malo zamrseno ovo sto sam pisao al nadam se da ce bar neko da me razume.