Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Prevod na Xine-u
- This topic has 12 odgovora, 7 glasova, and was last updated 21 years, 5 months ranije by
Mr_Pingvin.
-
AutorČlanci
-
1. april 2005. u 7:11 pm #5094
Hans
UčesnikMozda sam ja lud ali nemogu da nadjem kako da namestim prevod.I koji program preporucujete za gledanje filmova
1. april 2005. u 7:24 pm #26534brale
UčesnikUbedljivo najbolji
mplayer1. april 2005. u 7:32 pm #26535Hans
UčesnikHvala brate
1. april 2005. u 8:20 pm #26536MladenIsakovic
UčesnikMozda sam ja lud ali nemogu da nadjem kako da namestim prevod.
Ha – a jesu ga glupo podesili! Ja sam provalio kako treba. Ako se film zove “film.avi”, onda titlovi moraju da imaju ime “film.sub”, da bi ih automatski učitao. Ako je ipak situacija takva da film i titl imaju drugačije nazive, onda moraš ovako, jer na svaki drugi način kod mene nije htelo:
-otvori Xine
-komandom Ctrl+O otvori avi fajl
-kad fajl krene, klikni na stop da zaustaviš film
-na prozor gde se prikazuje film, desnim klikom klikneš na open->subtitle, selektuješ fajl sa titlovima
-klikneš na play na playeru, i film bi sada bez problema trebao da radi sa titlomProcedura jest’ šiptarska, ali ja sam kod mene u Vectoru samo tako (i to po redu) uspeo da nateram Xine da mi pusti titl sa drugačijim nazivom od avi fajla. Ako preskočiš treću stavku koju sam naveo, dakle ako ne zaustaviš film, već direktno hoćeš da otvoriš titl, Xine se sruši, i onda moraš iz početka. Bar je tako kod mene. Probaj ovako, trebalo bi da hoće.
Mplayer jeste najbolji, ali ako hoćeš Xine-ov engine, koristi Kaffeine, veoma je intuitivan i lak za korišćenje, uz obilje komandi, koje na Xine-u treba da tražiš i tražiš.
POZDRAV 🙂1. april 2005. u 8:23 pm #26537popac
UčesnikHej ti nemoj da vređaš xine plejer, aj sad polako!!!
Da bi podesio font (srpska slova, tj cp1250 predpostavljam) uđeš u xine i desni taster, Settings, Setup
Pojavi ti se konfiguracioni meniji. Na GUI kartici odaberi Configuration expiriance level na Master of known universe, aplpy setings pa idemo dalje. Sada ti se otvaraju još 10000 opcija. Na audio kartici nije loše da staviš audio drajver koj ti koristiš. Na misc kartici odaberi veličinu slova (Subtitle size) na Vely large npr. Pallete stavi yellow ako ti se više sviđaju žuta slova. U encoding of subtitle izbriši ono što piše i jednostavno upiši cp1250. END.Nemoj da mi dirate više xine player, JASNO 🙄 😆
1. april 2005. u 10:40 pm #26538MladenIsakovic
UčesnikNemoj da mi dirate više xine player, JASNO 🙄 😆
JASNO! 😀 😀 😀 😀 😯 😯
1. april 2005. u 11:06 pm #26539Li-nux
UčesnikUkoliko subtitle fajl nema isto ime kao film, onda se xine moze ovako pokrenuti:
xine film.avi#subtitle:film_sr.sub
ili
xine film.avi::film_sr.sub
Nakon ovoga je samo potrebno kliknuti na Play.
Automatsko ucitavanje titla nije bas najbolje odradjeno, jer da bi se titl automatski ucitao xine se mora pokrenuti iz direktorijuma gde se nalazi film i titl. Ukoliko ovo nije slucaj titl se neucitava iako film i titl imaju isto ime.
2. april 2005. u 1:32 pm #26540popac
UčesnikDa u suštini xine će otvoriti subtitle uvek kada se on zove kao i film. Kada ne jednostavno desni taster Open,Subtitle.
Iz konzole možete pokrenuti ovo (gore za xine dole za mplajer)
$ xine film.svi prevod.sub
$ mplayer film.avi -sub prevod.sub2. april 2005. u 7:45 pm #26541guza
UčesnikZa lenje ljude tu je i Kaffeine player. Nakon sto ucitate video fajl lepo vas kulturno pita koji titl da ucita. Inace Kaffeine koristi xine engine te je u njemu moguce podesiti sve parametre kao i u xine..
4. april 2005. u 1:56 pm #26542popac
UčesnikPa da ima ih bar 30 plejera koji se baziraju na xine-lib biblioteci. Ipak xine-ui je najbolji od njih po meni. Nikakav kafein ili gxine oxine i sl. mu nikada neće prići.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.