Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Prevod deb u rpm pomoću alien-a
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 16 years раније by nebjak.
-
АуторЧланци
-
23. новембар 2008. у 2:15 pm #10555sasa_stoleУчесник
Skinuo sam deb pakete za lokalizaciju OO.org sa njihovog sajta, pa rekoh, da probam da prebacim u rpm i instaliram. prebacivanje je prošlo bez grešaka, i onda sam sve pakete instalirao sa:[code]rpm -ivh *.rpm[/code]
Nažalost kad podignem Open Office nema u listi za lokalizaciju srpskog jezika. Zna li neko kako ovo da se reši?
Pretpostavljam da paketi nisu završili na potrebno odredište čim se ne vidi u OO.org-u.23. новембар 2008. у 5:23 pm #74117DemonУчесникMožda je problem u prefixu instalacije. Otvori ručno tu deb datoteku, pa vidi gdje se instaliraju datoteke…
23. новембар 2008. у 10:31 pm #74118urosevicУчесникОво питање си могао да поставиш на дописном друштву пројекта, али хајд’ да ти ја одговорим.
Локализовани ООо инсталира се са префиксом /opt (пошто нема интеграције у мени ако се ћели задржати старија верзија пакета која се додаје преко менаџера пакета дистрибуције, путања до главног програма је /opt/openoffice.org3/program/soffice ). У зависности од тога који си пакет инсталирао, зависи да ли је сучеље на енглеском, или пак на српском и то ћирилицом или латиницом. Уколико си инсталирао један а додао неки језички пакет, све је ту.
Да не бих нагађао, коју си верзију инсталирао (енглеску, ћириличну или латиничну)?
24. новембар 2008. у 11:57 pm #74119nebjakУчесникkakva je to diskriminacija, bilo vam tesko da napravite .rpm? a ne ovako ljudi da se muce!?
🙂25. новембар 2008. у 4:25 pm #74120sasa_stoleУчесникInstalirao sam OO.org koji dolazi sa Mandrivom, i instaliran je u /usr/bin/, i to je engleska verzija. Hteo sam da promenim interfejs i instalirao srpsku ćirilicu. Ja vidim da su instalirani paketi, ali nisu ništa promenili na office-u.
Pozdrav25. новембар 2008. у 7:51 pm #74121urosevicУчесникkakva je to diskriminacija, bilo vam tesko da napravite .rpm? a ne ovako ljudi da se muce!?
🙂Види друже, ја користим Федору и инсталирао сам ДЕБ-ове. Ако ти се не свиђају ДЕБ пакети, а ти упосли своју машину па направи РПМ-ове. Ја ћу вала сачекати да то званично уради Федора пројекат (ради се на томе).
Instalirao sam OO.org koji dolazi sa Mandrivom, i instaliran je u /usr/bin/, i to je engleska verzija. Hteo sam da promenim interfejs i instalirao srpsku ćirilicu. Ja vidim da su instalirani paketi, ali nisu ništa promenili na office-u.
За српско локализовано сучеље које је урађено у овом пројекту неопходно је инсталирати пакет који смо омогућили за преузимање. Ово због тога што је у питању „прилагођена“ верзија пакета, те она иде у /opt директоријум како би на систему паралелно остала и верзија која долази уз дистрибуцију. Из истог разлога ови пакети не утичу на дистрибуцијску инсталацију ООо, већ за то треба инсталирати језичке пакете које даје дистрибуција.
Разлог за ово је што локализовани ООо пакет садржи модификације за српски језик које још увек нису уграђене у званично издање (више о томе прочитајте на званичној српској страници ООо пројекта). Када то буде учињено, овај комплет ће бити доступан и преко дистрибуцијских ризница.
И замолио бих вас да не „хејтујете“ убудуће и кројите теорије завере. Ако већ нећете да помогнете, а ви не одмажите. Хвала на пажњи и ај’ здраво!
25. новембар 2008. у 10:00 pm #74122nebjakУчесникskontao sam i sam da koristis fedoru, salio sam se ono sto sam rekao!
Svaka cast na trudu i radu! Pomogao bih ali nemam vremena. -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.