Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Preporuka za “Ukljuci i Radi” Linux/BSD
- This topic has 9 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years ranije by
Anonimni.
-
AutorČlanci
-
7. avgust 2006. u 11:51 am #7675
dread
UčesnikDa li se pojavio neki Linux/BSD distro tipa “Ukljuci i radi” (bez mnogo cimanja oko drajvera i sl.)
Ja sam do pre godinu i po dana koristio Windows sa paralelno instaliranim SuSE 9.0 i dopalo mi se do momenta dok nisam morao na moj Super Brzi Net (33.6k).Od tada sam presao na MacMinijavascript:void(0);
Cheesy i prezadovoljan sam,pa bi stari PC da osposobim nekim Linux/BSD-em.7. avgust 2006. u 2:31 pm #46586djuradj
UčesnikPcBSD? btw svuda moras da se zezas oko drajvera (osim ako je ta konfiguracija malo starija (p2 ili p3)
7. avgust 2006. u 3:55 pm #46587RiSK
UčesnikSto se tice Linuxa, Xandros je verovatno najbolji po tom pitanju. Dobri su i SuSE i Ubuntu i Mepis… Ajde napisi sta imas od hardvera.
7. avgust 2006. u 6:54 pm #46588crveni1
Učesniko da i ne zaboravna ubuntu familija!!! :p
7. avgust 2006. u 8:39 pm #46589velial
UčesnikMepis se meni odlicno pokazao. Pre neki dan sam ga podigao na nekom laptopu, prepoznao je sav hardver ukljucujuci i modem. Vise sam se njakao sa drajverima za win. nego sa Mepisom. Planiram da ovu distribuciju preporucim laicima koji se boje virusa na netu.
7. avgust 2006. u 10:56 pm #46590djuradj
Učesnikaaaa… ja nisam citao pa sam mislio da pitas samo za BSD sisteme…
inace ja sam imao najbolja iskustva sa Fedorom kada je prepoznavanje hardvera u pitanju (uz Ubuntu)
8. avgust 2006. u 8:38 am #46591dread
UčesnikKofiguracija je sledeca:
MB: Asus sa Thunderbird CPU na 1,1Ghz ili Soltek sa Athlon 2000XP+
GPU: GeForce 4 MMX 420 ili Ati Radeon 7000
256MB RAM
Modem(neki Soft valjda)!!?!?Preporucite mi eventualno neki modem koji bi sigurno radio.
Posto mi je donekle poznata prica izmedju Linux-a i BSD-a,nemojte se ljutiti ja bi da probam oba bez ikakvih predrasuda.
8. avgust 2006. u 10:08 am #46592RiSK
UčesnikHeh… Niko nece da se ljuti 😉
Sto se tice hardvera, za bsd neces imati 3d drajvere za atija i za modem. Ostalo ce sve da ti prosljaka.Za modem, sad verovatno neces filozofiju – uzmi hardverski modem na serijskom portu i svud ce da ti radi. Ako mislis na soft modeme, obicno dobru podrsku za Linux imaju Contexant (sa placenim drajverima) i Intel. Za BSD, koliko je meni poznato, oce da prorade samo neki Lucenti.
Nego, pogledaj papirologiju od kupovine ili Windowsov Control Panel da utvrdis koji je modem. Vrlo je verovatno da nemoras da ga menjas.
8. avgust 2006. u 4:57 pm #46593tomaja
Glavni majstorJednu od najbolje odradjenih detekcija hardverskih komponenti imaju Mandriva a takodje i Knoppix. U svakom slucaju ukljuci i periferne uredjaje (stampac, skeren i dr.) prilikom instalacije
linux4life
9. avgust 2006. u 10:12 am #46594Anonimni
GostMepis. Nakon njega Ubuntu, kada govorimo o pitanju koje je tema. Mandriva je definitivno najbolja user fiendly varijanta, mada je Fedora takodje odlicna u izdanju 5.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.