Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Preporuka Iskusnih
- This topic has 6 одговора, 6 гласова, and was last updated 21 years, 9 months раније by
srdan.
-
АуторЧланци
-
23. новембар 2004. у 9:39 pm #4492
Nacky
УчесникPostovanje!!! Vec duze vremena se ne mogu odluciti na koju linux distribuciju da se “zalijepim”. Probao sam red hat, suse 9.1, mandrake 10., Ali prvenstveno me interesuje distribucija koja je dobra za multimediju (dvd, dvix, mp3, wav isl.) Sta mi preporucujete, nesto sto je oprobano. Unaprijed zahvalan 💡
24. новембар 2004. у 12:12 am #22675Moneo
УчесникEh,pa sta da ti kazem-hmmmmmmm-mandrake je sto se tice multimedije sasvim OK-ima
mplayer,xine,xmms,audacity, cd grip,kodeke………sve se to sa njim dobija po defaultu-u paketu!Ja sam
koristio MDK 10.0 i sto se multimedije tice zadovoljava sve potrebe bez problema!
Ne vidim sto ti ne bio odgovarao mandrake,ali to je ipak tvoja stvar da odlucis zar ne?
Tesko ces naci sta bolje od mandrake-a(bolji je od SuSe-a i RH-po mome skromnom misljenju),bar sto se
tice “klasicnih” linux distroa!
Ako si se pak zainatio,mozes da probas sa BeOS-om,ili Movix-om(live cd distribucija).ako te interesuje
PRVENSTVENO multimedija!
Nadam se da je bilo od pomoci!
CU!
Heavy Metal rules!24. новембар 2004. у 7:03 am #22676unknown
УчесникProbao sam red hat, suse 9.1, mandrake 10., Ali prvenstveno me interesuje distribucija koja je dobra za multimediju (dvd, dvix, mp3, wav isl.) Sta mi preporucujete, nesto sto je oprobano.
Isprobao si tri distra i jos uvek ti treba tudje misljenje?
24. новембар 2004. у 7:40 am #22677Li-nux
УчесникZa multimediju moze biti dobra svaka novija distribucija. Ako nesto nema na instalacionim cd-ima onda ono sto ti treba jednostavno skines sa interneta.
Na primer ja imam mdk 10.0 i koristim mplayer-1.0pre5 + dodatni kodeci kojih inace nema u mdk 10.0, xmms-1.2.10, tvtime-0.9.13, …
Dakle sve najnovije programe iako mdk 10.0 ima starije verzije ovih programa mplayer-1.0pre3, xmms-1.2.9, tvtime-0.9.12, …24. новембар 2004. у 9:23 pm #22678Nacky
УчесникMandrake je ok sto se tice multimedije, SuSe je prikladniji, skromniji (desktop, podesavanja i sl.). Nisam se dobro izjasnio gore, interesuje me ima li distribucija, koja je slicna SuSe-u ali da ima “bolju” opremu za multimediju (default). Npr Slackware, Gentoo, Debian kakvi su oni sto se stabilnosti, multimedije i izgleda tice. S obzirom da sam iz Crne Gore i jedva dodjem do distribucije, nekad cekam i do dva mjeseca da mi neko donese CD-e (posto platni promet ne funkcionira izmedju Srbije i CG). Pa ne bih da “na slijepo” kupujem. Jos jednom hvala na razumijevanju i saradnji. 😳
25. новембар 2004. у 12:12 am #22679Nightweaver
УчесникFreeBSD 5.3 STABLE…za sve..:D:D:D
25. новембар 2004. у 2:49 am #22680srdan
УчесникNpr Slackware, Gentoo, Debian kakvi su oni sto se stabilnosti, multimedije i izgleda tice
Sto se tiče stabilnosti sa njima nema problema (jedu ove tri što si probao za užinu), mada ako si početnik moj savet ti je Mandrake ili Suse ako ti se baš svidja, dok malo ne savladaš osnove. Što se tiče Multimedie ako nešto što ti treba nema možeš lako pronaći pakete za tvoj distro. Kasnije možeš da predješ na ove tri ozbiljnije distribucije (sve opet zavisi i od tvojih potreba, mogućnosti tako da je teško reći koja je najbolja) i naravno kao što je rečeno nezaobilazni, najbolji
FreeBSD 5.3 STABLE…za sve..Very HappyVery HappyVery Happy
E sada izgled prvenstveno zavisi od grafičkog okruženja GNOME, KDE itd. Po ovome što si rekao predpostavljam da ti je KDE bliži većina distribucija ga ima tako da nemoraš da brineš.
Ako ti mozda trebaju preporuke za neke programe (za gledanje filmova, slušanje muzike i slično) slobodno pitaj. Naravno i sve ostalo šta te bude zanimalo tu smo 😉Pozdrav 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.