Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Preporuka distribucije
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 5 months раније by Mr_Pingvin.
-
АуторЧланци
-
29. март 2005. у 8:06 pm #5071Mr_PingvinУчесник
Već od prošlog leta od kad sam počeo da koristim linux imao sam instaliran mdk 10.0 …… u početku mi nije pravio probleme ali kada sam počeo malo ozbiljnije da ga koristim pokazao se kao vrlo nestabilan…
prvo mi je smetala sporoća, ali kroz to sam nekako prošao.
Ne većina nego svi programi koji su mi bili potrebni mogao sam da nađem na diskovima, a i novije verzije programa sam sa relativnom lakoćom kompajlirao iz src paketa….sve je radilo kako treba, svi programi su radilo veoma stabilno, ali sistem je s vremena na vreme pusao sam od sebe…
neznam zašto ali polako sam dobio osećaj da radim na win-u pod KDE ili Gnome okruženjem….jedno vreme sam probao Yoper, ali sama distibucija dolazi samo sa osnovnim aplikacijama pa bi morao da skidam one koje su mi potrebne ( Kdevelop,mySQL,OFFice) itd….Iako je Yoper jako dobar sistem, nisam uspeo da ga koristim jer samo skidanje potrebnih programa trajalo bi danima preko dial-up konekcije, pa sam odustao i od njega…
Sada razmišljam o Debianu, mada me jako zbunjuju njegova izdanja a i to što dolazi na velikom broju diskova…..možda bi Slack 10.1 zadovoljio moje potrebe????? , to pitam vas….
Znači treba mi stabilna distribucija koja dolazi sa većim brojem paketa..
Konkretno za rad na linux-u treba mi Kdevelop,mySQL, neki Office paket, eventualno da ima izbor dva najpopularnija okruženja, Qt designer, neki web designer i to je to….
Pa postoji li tako nešto ???
29. март 2005. у 9:07 pm #26432NikolaZУчесникZnači treba mi stabilna distribucija koja dolazi sa većim brojem paketa..
Pa postoji li tako nešto ???Naravno 🙂
Ako ti brzina nije previse bitna, uzmi SuSe. Imaces veliki izbor paketa, a stabilnost je na vrhunskom nivou.
…i naravno, sistem je veoma lak za koriscenje (fenomenalni Yast radi cuda) tako da ne verujem da ces naici na neke probleme veceg tipa.
Pozdrav.29. март 2005. у 9:33 pm #26433Mr_PingvinУчесникPa Suse mi nije pao na pamet, čuo sam da je popularan, mislim i da sam video neku stariju verziju suse-a mada to je bilo jako davno….
Koju verziju Suse mi preporučuješ
29. март 2005. у 10:05 pm #26434kmilosУчесникKoju verziju Suse mi preporučuješ
Najsveziju? ❓ ❗ ❓ ❗ ❓
29. март 2005. у 10:09 pm #26435Mr_PingvinУчесникNa oficijelnom sajtu SUSE-a piše da na DVD-u ima više softvera nego da DVD-ju….pošto nemam DVD dali diskovi iz linuxo kluba sadrže punu verziju SUSE 9.2 professional ????
29. март 2005. у 10:20 pm #26436NikolaZУчесникNa oficijelnom sajtu SUSE-a piše da na DVD-u ima više softvera nego da DVD-ju….pošto nemam DVD dali diskovi iz linuxo kluba sadrže punu verziju SUSE 9.2 professional ????
Tacno je da ima vise paketa na onom DVD-u negoli na onih 5 diskova ali razlika nije velika. Medjutim uvek mozes da neki paket koji ti zafali skines sa interneta. Meni su konkretno (za moje potrebe) sa diskova nedostajali samo kodeci, Mplayer i Mozilla Thunderbird ali sam te pakete skinuo sa:
http://packman.links2linux.de/
osim Mozille koju sam opet skinuo sa:
http://mirror.etf.bg.ac.yu/distributions/suse/projects/mozilla/thunderbird/1.0.2/9.2-i386/
Toliko 🙂29. март 2005. у 10:22 pm #26437kmilosУчесникMislim da imaju nesto manje nego DVD koji je za slobodnu distribuciju, a oba imaju manje od DVD-a koji je za zvanicnu prodaju. Skoro sam bas bio postavio na forumu koje su razlike.
29. март 2005. у 10:58 pm #26438Mr_PingvinУчесникpogledao sam pakete koji su uključeni u distribuciju…a spisak je zaista impresivan…ne verujem da će mi zafaliti negi glomazni programi…
ove sitnice ću lako dobaviti… :)))))
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.