Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Ubuntu,Mint,… › Preporučite neki dobar program
- This topic has 24 одговора, 12 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by civan.
-
АуторЧланци
-
31. август 2006. у 6:16 pm #7752CartmanУчесник
Ajde da napravimo jednu listu programa koje bi jedan Ubuntuovac morao da proba.
Znači, navedite ime programa, kraći opis i veličinu kolko taj program ima MB otprilike.
P.S.
Interesuju me neki dobri playeri za video.31. август 2006. у 6:39 pm #47242MilancheУчесникEvo jedan music player zove se Listen, ima razne tabove ukljucujuci wikipediu, lyrics, last.fm,…
Extra je po meni, npr. slusas Nightwish, u Wikipedia tabu se pojave informacije o bendu, u lyrics tabu tekst peske, a u last.fm tabu slicni bendovi. Stvarno je extra probajte ga:31. август 2006. у 8:26 pm #47243TrileУчесникpo tome onda Listen ima iste stvari kao amaroK, pitanje je zasto skidati onda taj p kad amaroK dobijas uz distribuciju… jedna lepa stvar kod amaroKa je opcija da nabavi sve covere za albume. korisno ako brines o svojoj kolekciji.
ako si zaljubljenik u iTunes (na W) onda preporucujem Banshee, nije isto ali slicno…
31. август 2006. у 8:43 pm #47244MilancheУчесникPa jeste kao amaroK, a amaroK se ne dobija uz Ubuntu samo uz Kubuntu. P.S. Amarok je gigantske velicineja mislim oko 14 MB, a ovo jedva ima 600KB. Jedino sto je veoma nestabilan. Meni ponekad blokira.
1. септембар 2006. у 6:30 am #47245urosevicУчесникOno što liči na amaroK, ne može ni da mu prismrdi 🙂 Ono što bih ja preporučio korisnicima Ubuntua je digiKam 0.9.0 beta1.
1. септембар 2006. у 8:06 am #47246civanУчесникMoja preporuka je FileLight – divan prikaz zauzeca diskova
Inace, amaroK se sada zove Amarok
1. септембар 2006. у 2:40 pm #47247kosmiУчесникSlažem se Filelight je lepo zamišljen program koji ima malo bubica, ali ja ipak tražim nešto slično sa gtk2 interfejsom, pa ako neko zna…
Moje preporuke su:
-brasero -rezanje diskova
-gxine -video reprodukcija (od 0.55>=)
-chestnut-dialer -samo ime govori
-bum – boot-up konfiguracija servisa
-firestarter -odličan firewall
-avidemux2 -video editor
A pre svega ovoga na Ubuntu preporučujem povremeno apdejtovanje softvera, čak i onima sa dial-up-om, jer i posle 10 MB preuzetih, primetiće poboljšan rad svog sistema. Samo napred, i ne grozite se apdejta.1. септембар 2006. у 5:33 pm #47248djuradjУчесникgxine… Bez njega nista od dvd-a (totem je krs jedan) 🙂
Gnome ppp i neki bolji cd burner od ovoga u nautilusu (mada koristim ga ali nisam bas siguran da mi brise rw-ove kako treba). Inace ako koristite CAD i crtate onda nema boljeg alata od QCad-a (i u Windowsu je odlican) samo sto je potrebno da se malo naviknete na njegove mogucnosti (kojih je zaista mnogo)! Imate onda lmms ali to je vrlo jadna zamena za FL i slicne sekvencere (pokusavam da ga koristim i naviknem se na njega ali ne mogu… suvise je “sirov”) dok je Hydogen naj naj beat creator! I to je lista programa! Mozda da dodate Nvu ili Bluefish mada je nepotrebno zato sto imate sasvim pristojan editor u OO writteru (mada sam ja vise za varijantu gedita ili nekog slicnog text editora sa highlightningom ;))
@kosmi
ma elpo je to ali znaj da tih 10 mb mora da se skida svakih 7 dana zato sto nove verzije non stop izlaze (OO svakih 30 dana izbaci novu verziju i to znaci svakih 30 dana po 30 mb updatea)! Mnogo je za jedan dial up (mada je recimo sasvim ok skidati kernel update zato sto su po 500kb (to cu ja uglavnom da skidam zato sto ne bolujem od novih verzija programa))!1. септембар 2006. у 8:14 pm #47249kosmiУчесник@Đurađ
Ipak sam se nejasno izrazio. Nisam mislio na programe, već na kernel, gnome, Xorg, itd.
Znači da bi programi lepo radili, moraju raditi na nečemu što je očišćeno od bagova.
Apdejtujte malo od gnome, nautilusa. Ja sam probao sa 4.5 MB svog izbora, pa mi je posle
ovoga sve brže radilo. Što se više skine, naravno, bolje je, ali osnovica ne mora da bude
velika da bi osetili poboljšanje. Na to sam mislio.
Preporuka za apdejtovanje je gSynaptic, ako slučajno niste znali. Šalim se, sasvim je dovoljan i ovaj originalni.1. септембар 2006. у 8:14 pm #47250CartmanУчесникGde da nađem kodeke za RealPlayer? Iz nekog razloga neće da mi pušta ništa (iako imam sve gstreamer kodeke).
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.