Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Prelaz sa Slackware na Debian
- This topic has 7 одговора, 6 гласова, and was last updated 18 years, 10 months раније by Mr_Pingvin.
-
АуторЧланци
-
28. новембар 2005. у 8:48 pm #6576Mr_PingvinУчесник
Razmišljao sam da pređem na Debian Sarge, ali se bojim da ću mnogo izgubuti na brzini… Slackware mi stvarno brzo radi, a debian nikad nisam koristio, pa nemam predstavu, dali spada u brze ili spore distroe?? Pa iskustva??
29. новембар 2005. у 8:14 am #37827eladanУчесникZasto ne Gentoo? Gentoo je verovatno najbolji distro.
Ako bas hoces Debian uzmi Ubuntu (ja ga koristim i znam linux profesionalce koji ga vrlo ozbiljno koriste). Ubuntu je zaista odlican!
U svakom slucaju neces pogresiti ni sa Gentoo-om, ni sa Sarge-om, ni sa Ubuntu-om, kao sto ni dosad nisi gresio sa Slack-om 😉29. новембар 2005. у 9:22 am #37828popeyeГлавни мајсторU svakom slucaju neces pogresiti ni sa Gentoo-om, ni sa Sarge-om, ni sa Ubuntu-om, kao sto ni dosad nisi gresio sa Slack-om 😉
Odličan i pametan odgovor, konačno. Primenjivati ga kod svih “koju distribuciju da izaberem” pitanja, dodavanjem/zamenjivanjem naziva distribucija u pitanju. 🙂
29. новембар 2005. у 11:29 am #37829DeeMonУчесник[quote=”eladan”]U svakom slucaju neces pogresiti ni sa Gentoo-om, ni sa Sarge-om, ni sa Ubuntu-om, kao sto ni dosad nisi gresio sa Slack-om 😉
Odličan i pametan odgovor, konačno. Primenjivati ga kod svih “koju distribuciju da izaberem” pitanja, dodavanjem/zamenjivanjem naziva distribucija u pitanju. :)[/quote]
Konačno jedan normalan odgovor, apsolutno se slažem i sa eladan-om i sa popeye-om.
29. новембар 2005. у 12:18 pm #37830kmilosУчесникPa sad zavisi, da se radi o nekom n00b-u sa pitanjem “koju distribuciju?” odgovor je na mestu, a pošto Mr_Pingvin nije n00b, a pitao je inače dosta precizno pitanje, baš mu i niste odgovorili…
@Mr_Pingvin
Ja ne znam, jer ne korislim ni jedan ni drugi. Ovakve stvari su subjektivne i nećeš znati dok sam ne probaš. Izdvoji neku particiju pa ih drži paralelno neko vreme.29. новембар 2005. у 12:30 pm #37831Mr_PingvinУчесникIzgleda da ću morati da probam…. 🙂 🙂
Ništa bolje od starog dobrog samoisprobavanja… 😀 😀
29. новембар 2005. у 9:47 pm #37832JMatejaУчесникJa sam prešao sa Slackware na Ubunto, pa evo moji iskustava. Nisam postigao brzinu rada kao kod Slackware-a Ubunto mi je malo sporiji odnosno na mojoj solidno jakoj mašini Slackware mi nikad nije ni štucnuo a Ubuntu hoće kad preteram sa brojem stvari koje rade istovremeno.
Ovo je ujedno i jedina mana Ubunta što se svega ostalog tiče mnogo je lakši od Slackware-a manje ti treba vremena da podesiš nešto što ti treba. Pohvalio bih perfektnu instalaciju dodatnog softwera kroz synaptic. Odabereš šta hoćeš i ako imaš dobru vezu sve to bude očas posla. Drugo upgrade mu takođe radi izvanredno, pre neki dan sam prešao na novi kernel. Tokom rada me je pitao da li hoću da izvršim upgrade kernela. Dok sam ja radio pet poslova odjednom na mašini on je u pozadini skinuo novi kernel sve podesio i ljubazno me zamolio da restertujem mašinu kad mi bude zgodno. Posle dva tri sata kad sam završio sa svojim poslom resetovao sam mašinu i sve je prošlo kako treba.
Za pohvalu je, takođe, automount koji radi čak i za neke USB uređaje koje mi Slackware nije hteo da vidi.
Ako ti nije bitna brzina preporučio bih Ubuntu a ako je brzina jedini parametar koji te interesuje ne miči se od Slackware-a.
Puno pozdrava Mateja29. новембар 2005. у 10:19 pm #37833Mr_PingvinУчесникE hvala… razmišljao sam o ubuntu… samo sam čuo da su izbacili neke stvari, što se tiče developmenta… Nije bitno, deluje kao najjednostavnije rešenje…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.